Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Steagul Romaniei Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania ANPR Steagul Uniunii Europene
Prezentare Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Banner ANPR

COMUNICATE A.N.P.R. in anul 2020

Petiţie

 Domnului  Klaus Werner Johannis - Preşedintele României
Domnului Ludovic Orban - Primul Ministru al României
Doamnei Violeta Alexandru - Ministrul Muncii

         În spiritul normelor obligatorii generate de pandemia prezentă, ce afectează cea mai mare parte a populaţiei României, merită să condamnăm  peste 5 milioane de pensionari la condiţii inumane de viaţă? Sechestraţi în locuinţe şi cu acordarea a două ore pe zi (apoi 4 ore) pentru a se aproviziona cu produse agroalimentare şi medicamente.  Este corect, e drept, e omeneşte? D-lor guvernanţi aţi acordat mai multe drepturi animalelor de companie decât pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani. Să ştiţi că pensionarii au suportat cu greu această viaţă plină de privaţiuni.
Domnilor politicieni şi guvernanţi, indiferent de rang şi funcţie aţi încălcat cu bună ştiinţă şi în mod grosolan DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, de la Art. 1 la Art.11.
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA, protestează împotriva condiţiilor inumane de viaţă, impuse tuturor pensionarilor din Romania, în această perioadă de pandemie.
D-na Ministru Violeta Alexandru a instituit o stare de stres şi de depresie asupra persoanelor în vârsta, ba că le măreşte pensiile, ba că nu au bani la bugetul de stat. Dumneavoastră nu aveţi dreptul să vă jucaţi cu starea lor de sănătate şi viaţa lor. De aceea Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România, încă de la înfiinţare, are ca obiectiv permanent purtarea unui dialog cu instituţiile centrale ale statului care să adopte măsuri urgente pentru a asigura:
- respectarea drepturilor legale şi a demnităţii pensionarilor,
- creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de trai,
- accesul pensionarilor la serviciile medicale şi îmbunătăţirea
sistemului de compensare şi acordarea medicamentelor,
- creşterea puterii de cumpărare a pensiilor şi indexarea
automată ca rată a inflaţiei, existenţa în permanenţă a unui raport optim
între pensii şi salarii.
Precizăm pentru toţi politicienii, aceşti pensionari pe care i-aţi obligat să stea în case un timp destul de îndelungat, sunt cei care au construit România de după război, au creat un imens patrimoniu economic, agricol, industrial, financiar, o salbă de staţiuni de odihnă şi tratament, de recuperare la munte şi la mare, cu sacrificii enorme. De ce azi bazele de odihnă şi tratament nu pot fi folosite de oameni care să se bucure de tratament şi recuperare. Nu vi se pare curios că dvs. aţi blocat obiectivele turistice, iar pe pensionari, îi ţineţi închişi  în case? Ne întrebăm şi vă întrebăm unde sunt normele de aplicare şi folosire a staţiunilor balneare? Oare nu credeţi că această situaţie putea fi gestionată cu înţelegere şi omeneşte? Oare ce au însemnat Ordonanţele Militare?, Condiţii civilizate de viaţă s-au ne-au obligat să credem că suntem în Venezuela sau Ciad, ţări unde de fapt bântuie sărăcia şi totalitarismul.
Noi cei de peste 65 de ani am plecat de la ideea că toţi incorpore trebuie să respectăm legile ţării, dar spre mirarea noastră în acest timp cât noi stăteam în case, politicienii şi guvernanţii noştri au încălcat cu bună ştiinţă Ordonanţele Militare pe care nouă ni le-a impus cu atâta străşnicie. De ce oare?
Noi am trecut prin stările gripale cu viruşi periculoşi, poate mult mai periculoşi decât acest Coronavirus.
Dlor politicieni şi guvernanţi vă întrebăm de ce oare nu sunteţi interesaţi să reporniţi industria, agricultura, comerţul, serviciile şi toată infrastructura de tratament, odihnă şi recuperare?
Dacă în alte state acestea funcţionează, la noi trebuie să mai treacă cel puţin 10 zile până când vor fi redeschise. La nivel mondial economia mondială nu mai funcţionează în mod obişnuit şi se caută prăbuşirea ei ori alte diversiuni.
Credeţi  că românii nu ştiu că sunteţi oameni dirijaţi din exterior şi nu ascultaţi de cererile şi nevoile neamului.
Toate aceste frustrări ale poporului şi în mod prioritar ale pensionarilor se vor decanta odată cu alegerile ce vor veni când sigur veţi da socoteală.
Noi dorim o viaţă normală pentru poporul român, iar pentru pensionari vă cerem să le daţi drepturile după o viaţă de muncă.
Nu uitaţi că aceşti oameni se află pe ultimul segment al vieţii. În final să nu uitaţi că istoria vă va judeca pentru viaţa de coşmar pe care ne-aţi rezervat-o.
Tuturor pensionarilor şi salariaţilor români vă dorim viaţă lungă, sănătate şi prosperitate. Încheind aceste rânduri într-o totală nelinişte pentru vieţile tuturor dacă vă regăsiţi în aceste rânduri subscrieţi pentru binele  tuturor românilor indiferent de etnie.

                  Vă rugăm, treziţi-vă!
Acordaţi-le seniorilor, stima, respectul şi preţuirea.

ANPR

                            COMUNICAT A.N.P.R.

GHIOCEI 1 MARTIE   Zilele de 1 Martie 2020 şi 8 Martie 2020 sunt un prilej fericit pentru CONSILIUL DIRECTOR NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA pentru a adresa tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Capitală şi din ţară, cât şi membrelor, simpatizantelor şi susţinătoarelor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: „LA MULTI ANI” !

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

Dragobetele - Ziua Indragostitilor la romani

ANPR

24 IANUARIE 1859 - 24 IANUARIE 2020 - 161 DE ANI DE LA
UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

    Un om poate avea mai multe iubite, mai mulţi amici şi mai multe reşedinţe, dar ţară natală are numai una. Ţara înseamnă, în primul rând rădăcină, iar Unirea Principatelor Romane la 24 ianuarie 1859rădăcina îţi conferă identitate. Cu ea te legitimezi în faţa celorlalte naţii ale planetei şi tot cu ea cobori, la soroc, în pământul din care teai înălţat odinioară.
    Apartenenţa la un anumit neam nu este opţională, ci un dat. Poţi trăi în mijlocul altor popoare, însă vei rămâne întotdeauna ceea ce eşti prin naştere. Naţionalitatea e una singură, iar tu, embrion abia expulzat din scutul placentar, n-ai niciun cuvânt de spus în dobândirea ei.
    Te trezeşti cu ea - şi gata!
    Aşa cum un stat se menţine prin aportul locuitorilor săi, tot astfel şi locuitorii dăinuiesc prin existenţa statului. Complexă, ancestrală şi mereu consolidată în timp, această legătură funcţionează ca un gest reflex de mare profunzime şi intensitate, constituind de altfel temelia edificiului statal.
    Ca să ajungă la condiţia de astăzi, de Stat Naţional Unitar Suveran şi Indivizibil, România a făcut, de-a lungul veacurilor, nenumărate jertfe.
    Înaintaşii au găsit în ideea unităţii acel vector sublim ce le-a ghidat şi motivat acţiunile, consacrate idealului suprem al românilor - reîntregirea - faptele precursorilor au culminat cu două izbânzi cruciale ale istoriei noastre: Unirea Principatelor (1859) şi mai apoi, în 1918, Unirea Transilvaniei cu patria-mamă.
Pentru noi, importanţa celor două evenimente este covârşitoare. Fiecare din ele a marcat un salt uriaş în afirmarea şi fortificarea specificului autohton, a prezenţei neîntrerupte în spaţiul strămoşilor geto-daci. Popor defensiv prin vocaţie, românii s-au păstrat în matca paşnică a contactelor cu alte etnii, care au aflat aici împrejurări prielnice de viaţă şi de exprimare a propriei identităţi.
    La 24 ianuarie 2020 aniversăm 161 de ani de la Unirea Principatelor. Din acel moment fast, ritmul organic al României s-a accelerat, graţie impresionantelor reforme iniţiate de providenţiala personalitate care a fost Alexandru Ioan Cuza. Cu spiritul său sistematic, dublat de o energie proverbială, el a urnit ţara din încremenire, deschizându-i larg porţile spre evoluţie şi modernizare.
    Ca anvergură şi consecinţe, transformările structurale operate de Alexandru Ioan Cuza nu suportă comparaţii. Marele domnitor a simţit din plin pulsul vremii sale şi a activat cu o voinţă şi cu o rapiditate devenite legendare.
    Deşi domnia i-a fost curmată brusc, Alexandru Ioan Cuza rămâne în cronica neamului ca un reper fundamental, din care îşi trage seva România de azi – Stat Naţional Suveran Unitar şi Indivizibil - patrie comună a tuturor cetăţenilor ei.
                                                      Ştefan DUMITRESCU

ANPR


Ziua Mihai Eminescu Ziua Culturii Nationale 2020
     In fiecare an la 15 ianuarie, in plin anotimp de iarna, poetul Mihai Eminescu renaste in sufletul romanilor de pretutindeni.
     Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania (ANPR), organizatie filantropica, cultural si de atitudine civica care lupta pentru drepturile fundamentale ale pensionarilor, varstnicilor si ale tuturor categoriilor defavorizate, important segment al societatii civile romanesti, sarbatoreste azi, 15 ianuarie 2020, 170 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu (1850-2020). Cu acest prilej am adunat in inimi si in minti 170 de garoafe impreuna cu sufletele noastre si cu focul solar ce salasluieste in noi sa i le inchinam lui care lumineaza in pulbere de stele inaltarea poporului romanMihai Eminescu 15 ianuarie 2017.
Sub semnul Luceafarului, in lumina razelor sale nepieritoare, Romania si poporul roman, traitor pe aceste meleaguri, intampina anul 2020 cu noi sperante de mai bine.
     Eminescu – acest ganditor genial – acest domnitor al limbii romane, care si-a facut din cuvant locul existentei sale si s-a preschimbat in cuvant ca sa poata supravietui si dainui in fiecare dintre noi si din generatiile viitoare, cat va exista Romania, va lasa o dara sonora de foc pe traictoria cosmica, dand o lectie de constructie umanitatii.
     Sarbatorim azi 170 de ani de la nasterea poetului iar poporul roman peste doua milenii de la crestinare si de la intrarea sa in randul popoarelor civilizate din Europa.
     Limba romana este semnul sfant al botezului nostrum ca neam crestin orthodox, iar acest semn, graiul neamului nu piere, el va exista cat si neamul romanesc.
     Mihai Eminescu a marcat destinul limbii romane prin toata activitate sa de poet si prozator romantic de talie europeana si universal, dar si prin activitatea de om politic si publicist. El a facut o sinteza a eforturilor inaintasilor in domeniul limbii si literaturii artistice romanesti, opera pe care ancorand-o in prezentul sau, a proiectat-o peste generatii.
     In domeniul cultural Eminescu se inscrie intr-o bogata traditie incepand cu folclorul romanesc pe care il considera „un izvor pururi reintineritor” pentru literatura culta.
     Miracolul eminescian in dobandirea unei limbi literare proaspete si noi in acelasi timp, consta in faptul ca: „I-a fost de ajuns sa se aseze in curentul limbii si sa-si inalte panzele in directia in care sulfa duhul ei” afirma Tudor Vianu.
     Opera eminesciana este strabatuta de o stare de spirit specific romaneasca, exprimata prin acel inefabil „dor nemarginit” existent si in folclorul nostrum si care intruneste atat bucurie, tristete si durere, placer cat si speranta. Aceste calitati sufletesti sunt menite sa sustina si sa stimuleze capacitatea uimitoare de intelepciune si rabdare cu ajutorul carora romanul a supravietuit de-a lungul istoriei sale involburate.Eminescu 15 ianuarie 2016
     Dorul ce strabate opera eminesciana unificand-o pe dinauntru, atinge apogeul in poezia „Doina” scrisa in 1883 ultimul sau mesaj literar si politic. Poezia a fost citita de Eminescu la Junimea din Iasi cu doar doua saptamani inainte de imbolnavirea grava ce i-a cauzat, dupa cinci ani de suferinta, moartea, nu insa si pierirea.
     Deviza lui Eminescu devenita memorabila in toata activitatea sa, asa cum marturisea Ioan Slavici, era „Cultura este puterea popoarelor” iar articolul scris impreuna cu alti colegi de redactie intitulat „Misiunea noastra ca stat” dovedeste dragostea de tara si incredera in viitorul ei.
     Sa facem si noi un legamant azi cand 170 de ani de la nasterea poetului national ca vom urma neabatut programul publicat de Eminescu in ziarul Timpul din 17 decembrie 1881.
     Chestiunea de capetenie pentru istoria si continuitatea de dezvoltare a acestei tari este ca „elemental romanesc sa ramana cel dominant”, ca el sa dea tiparul acestei forme de stat – republica – si limba lui, inclinarile lui oneste si generoase, bunul simt cu un cuvant, geniul lui sa ramana si pe viitor norma de dezvoltare a tarii.

                                                                   Stefan Dumitrescu - Presedinte ANPR

Filiale ANPR
Filiala ANPR Campia Turzii
Filiala ANPR Brasov
Parteneri ANPR
CARP Umanitatea
Asociatia Reintregirea Patriei
Federatia forumul Democrat Solidaritatea Romaneasca
ANCERM
ANPR Condor
ARPIA
ROMEXPO partener ANPR la Senior Expo 2017
Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

 

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR