Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Steagul Romaniei Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania ANPR Steagul Uniunii Europene
Prezentare Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Parteneri sociali

Publicitate Asoclic
Sigla Covalact
Orkla Foods - Productie Ardeealul
Agricola Bacau
Fabrica Titan SA
biscuiti ulker
sigla Toneli
sigla Tymbark
sigla Hofigal
Hochland

Rostar
Ana Pan
Danone
Catena
Kandia - Dulce

Banner ANPR

COMUNICATE A.N.P.R. in anul 2014

COMUNICAT

     Cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului si Intampinarii Anului Nou, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA s-a derulat Programul Socio-Cultural „COLINDE SI DATINI DE CRACIUN” in perioada 18-23 decembrie 2014 la Sediul Central al A.N.P.R. din Splaiul Independentei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti, unde s-au distribuit pachete cu produse agro-alimentare, vestimentatie, incaltaminte. Realizarea acestui program socio-cultural nu ar fi fost posibila fara sprijinul neprecupetit al urmatorilor sponsori:
        
SC ORKLA FOODS ROMANIA SRL;
         SC PRODUCTIE ARDEALUL SRL;
         SC HOCHLAND SA;
         SC ROSTAR SA;
         SC EUREX ALIMENTARE S.R.L. - ŰLKER;
         SC AGRICOLA SA;
         SC EUROPROD SA;
         SC ANAPAN SA;
         SC AMPLIFON INNOVATION SRL;
         SC TITAN SA.
 
    Consiliul Director al A.N.P.R., aduce multumiri sponsorilor in numele tuturor pensionarilor, vârstnicilor precum si asistatilor din centrele de asistenta sociala, a batranilor si copiilor institutionalizati, altor categorii defavorizate beneficiare a pachetelor primite de Crăciun.

ANPR

Revelion 2015

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

      La 1 decembrie 2014 se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire Întregită cu Marea Adunare Naţională Română de la Alba Iulia - moment istoric în care s-a hotărât unirea pentru totdeauna a Ardealului, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Patria-Mamă, România. Atunci s-a reîntregit România Mare căci Bucovina şi Basarabia se alipiseră anterior la sânul Patriei!
A fost un act de dreptate istorică pentru neamul românesc.
Marea Unire din 1918 a fost, este şi va rămâne o sublimă pagină a istoriei neamului nostru; desăvârşirea unităţii statale româneşti nu a fost opera numai a unui partid politic, a unui guvern... EA este rodul direct al conştiinţei de neam păstrate de secole la rând în profida vitregiei vremurilor, apăsării celor trei imperii înconjurătoare, o concretizare a conştiinţei de unitate a neamului nostru.Ziua Marii Uniri 1 decembrie 1918
Remarcabila dăruire a unor fruntaşi politici români, de diverse culori şi profesii, a fost nucleul care a coagulat dorinţele partidei naţionale puternic majoritară în toate provin-ciile istorice româneşti! Templul României Mari a fost clădit de Marile Adunări Populare Naţionale ale românilor din toate provinciile româneşti, apăsate de jugul ţarist rus şi cel austroungar din Basarabia, Bucovina, Transilvania.
La Alba Iulia au venit de-au semnat Actul Unirii 1228 delegaţi de drept, aleşii în adunările ce au avut loc în circumscripţiile electorale de atunci. Aceşti delegaţi, aceşti fii de seamă ai românilor transilvăneni, bucovineni, basarabeni au încununat, prin contribuţia lor, făurirea României Mari.
Avem - faţă de aceşti eroi ai destoiniciei şi credinţei neamului - datorii mari şi multiple; una singură avem a o îndeplini acum, în toamnă, iarnă şi până primăvara, nemurirea numelor lor în satele şi oraşele care i-au trimis să voteze Unirea cu Ţara, fie ei ţărani, meseraşi, intelectuali, soldaţi, ofiţeri, preoţi...

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

COMUNICAT 1 Octombrie 2014

    Cu ocazia „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA”, care se sarbatoreste pe 1 Octombrie, Consiliul Director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania (ANPR) adresează tuturor pensionarilor, persoanelor de vârsta a treia, membrilor, simpatizanţilor şi susţinătorilor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: "LA MULŢI ANI!"

Preşedinte A.N.P.R. - Ştefan DUMITRESCU

ANPR

INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
impreuna cu
ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
va invita la seminarul cu tema:

SIGURANTA PERSONALA SI A BUNURILOR

organizat in
„SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII”
(29 septembrie - 3 octombrie)

Evenimentul va avea loc in data de 1 octombrie, incepand cu
ora 10.30 la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne
(strada Mihai Voda, nr.17, sector 5, Bucuresti).

Siguranta dumneavoastra ne preocupa! Va asteptam!

ANPR

COMUNICAT PRESA

95 de ani de la înfiinţarea Societăţii
“Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”

    
     Vineri, 12 septembrie 2014, orele 12.00, în Sala de marmură a PalatuluiFoto ANCERM sept 2014 Cercului Militar Naţional, din Bucureşti, a avut loc adunarea festivă dedicată împlinirii a 95 de ani de la înfiinţarea Societăţii “Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”.
Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” continuatoarea tradiţiilor şi obiectivelor asociaţiei mai sus amintite.
Foto ANCERM 12.09.2014     La acest eveniment au participat invitaţi: personalităţi politice, culturale, preşedinţii filialelor judeţene ale Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale printre care si delegatia Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania condusa de domnul presedinte Stefan Dumitrescu, jurnalişti.

ANPR

COMUNICAT PRESA

Serbările Naţionale Ţebea 2014 dedicate împlinirii a 142 de ani
de la trecea în nefiinţă a conducătorului moţilor în
Revoluţia de la 1848 din Transilvania, Avram Iancu

      Serbările Naţionale de la Ţebea, închinate memoriei lui Avram Iancu – Craisorul Muntilor, au avut loc duminică 07 septembrie 2014. Evenimentul – programat în fiecare an în a doua duminică a lunii septembrie – a fost devansat cu o săptămână pentru ca la Ţebea să poată fi reprezentată şi Biserica.Avram Iancu
Ceremonialul public s-a desfăşurat în Complexul Istoric din localitatea Ţebea, în comuna Baia de Criş, şi a debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la mormântul Crăişorului şi cu slujba de pomenire a Eroului Naţional Avram Iancu. La aceaste serbari a participat si o delegatie a Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania de la Bucuresti si din filialele din cateva judete condusa de presedintele Stefan Dumitrescu. Începând cu ora 14.30, a avut loc un spectacol folcloric care a adus pe scena evenimentului reprezentanţi de seamă ai cântecului popular românesc printre care amintim pe: Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea, Floarea Calotă, Mariana Anghel,Comemorare Avram Iancu Mariana Deac, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Tudor Furdui Iancu, Bogdan Toma, Codruţa Rodean, Grup Bărbăresc Oradea acompaniati de orchestra Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.
Organizatorii Serbărilor Naţionale de la Ţebea au fost ca in fiecare an Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara şi Primăria Baia de Criş.

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

       Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania si Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail” a organizat in ziua de vineri 05 septembrie 2014, orele 13.00, la Sala de Conferinte ANPR din Splaiul Independentei, nr. 2K, sc. 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti o Conferinta legata de rememorarea zilelor de:
- 26 - 28 iunie 1940: Notele ultimative ale U.R.S.S. - Cedarea Moldovei dintre Nistru si Prut, a Bucovinei de Nord si a Tinutului Herta;
- 30 august 1940: Dictatul de la Viena - Cedarea partii de Nord-Vest Transilvaniei;
- 07 septembrie 1940: Tratatul de la Craiova - Cedarea Cadrilaterului

Pierderi teritoriale ale Romaniei

     La Conferinta au sustinut alocutiuni asupra acestor teme urmatoarele personalitati ale istoriei si culturii romanesti.
     Dezbaterea a fost urmata de un moment literar-artistic realizat de binecunoscute personalitati ale scenei si artei romanesti.

  Presedinte A.N.P.R.              Presedinte Asociatia Crestina Sf. Arhanghel Mihail
Stefan DUMITRESCU                                       Mihai SPIRACHE

ANPR

COMUNICAT

    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România şi Asociaţia Creştină „Sfântul Arhanghel Mihail” a organizat în ziua de 22 august 2014 orele 13.00, la Sala de Conferinte A.N.P.R. din Splaiul Independenţei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, o conferinţă legată de rememorarea zilelor de 23 august 1939: - 75 DE ANI DE LA SEMNAREA PACTULUI RIBBENTROP - MOLOTOV şi 23 august 1944: - 70 ANI DE LA ÎNTOARCEREA ARMELOR ÎMPOTRIVA GERMANIEI ŞI CAPITULAREA NECONDIŢIONATĂ ÎN FAŢA U.R.S.S.Pactul Ribentrop Molotov
La Conferinţă au ţinut alocuţiuni asupra acestor teme personalităţi ale culturii şi literaturii româneşti care vor trece în revistă „Pactul Ribbentrop Molotov. Conţinut. Consecinţe”; „Situaţia de pe front. Contextul geo-militaro-politic în care a fost dată lovitura de stat de la 23 august 1944. Întoarcerea armelor. Capitularea necondiţionată”; „Consecinţele capitulării necondiţionate şi a ocupării României de către armatele U.R.S.S.”
Dezbaterea a fost urmată de un moment literar-artistic realizat de binecunoscute personalităţi ale scenei şi artei româneşti.

Ştefan DUMITRESCU                        Mihai SPIRACHE
Preşedinte A.N.P.R.      Preşedinte As. Creştină Sf. Arhanghel Mihail

23 AUGUST 1944 - O ZI CONTROVERSATĂ
ÎN ISTORIA ROMÂNIEI

    Lovitura de stat de la 23 august 1944 (denumită şi Actul de la 23 august 1944) a fost acţiunea prin care, la data de 23 august 1944, regele Mihai a decis demiterea şi arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul României şi Conducătorul Statului, a dispus încetarea imediată a colaborării României cu Puterile Axei şi începerea tratativelor de armistiţiu şi de colaborare militară cu Uniunea Sovietică.
Numit de regele Carol al II-lea prin decretul regal din 4 septembrie 1940 ca prim-ministru al României, Antonescu a fost demis după 4 ani de regele Mihai prin decret regal la 23 august 1944 şi arestat. Acest act a pus capăt puciului lui Ion Antonescu de la 6 septembrie 1940 în urma căruia acesta s-a auto-intitulat „Conducător al Statului” şi şi-a atribuit puteri dictatoriale. Regimul Antonescu a instituit un regim de dictatură în România, s-a aliat puterilor Axei într-un război dezastruos pentru România, refuzând să se supună cererii regale din 1944 de semnare imediată a armistiţiului cu Uniunea Sovietică, trecerea ţării şi Armatei române de partea Aliaţilor şi încetarea războiului împotriva acestora.Regele si Maresalul
În situaţia în care Armata Roşie invadase deja nord-estul României încă din luna martie 1944, deconectarea de puterile Axei şi semnarea imediată a armistiţiului cu Uniunea Sovietică devenise o necesitate urgentă şi vitală. Actul de la 23 august 1944 a fost programat sub auspiciile regale de către o coaliţie formată din partidele democratice interbelice (liberal, ţărănist şi social-democrat şi partidul comunist, aliate în Blocul Naţional Democrat), cu colaborarea unor ofiţeri superiori ai armatei, precum generalii Constantin Sănătescu, Aurel Aldea, Ion Negulescu ş.a.
În urma loviturii de stat de la 23 august 1944, România a ieşit din alianţa cu Puterile Axei, a declarat încetarea unilateral a războiului împotriva Aliaţilor şi a declarat război Germaniei şi Ungariei. Acordul de Armistiţiu între guvernele Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit şi URSS-ului, pe de o parte şi guvernul României, pe de altă parte, nu a fost însă semnat, la Moscova, decât pe 12 septembrie 1944, astfel că timp de trei săptămâni, România a fost încă socotită ca un inamic de către Aliaţi, deşi prin actul de la 23 august 1944 întorsese déjà armele contra puterilor Axei. În cadrul Acordului de Armistiţiu de la 12 septembrie 1944, au fost stabilite modalităţile politice de guvernare a României precum şi plata de despăgubiri materiale URSS-ului în valoare de 300 milioane de dolari defalcate pe 6 ani, sub formă de bunuri. Alte rezultate ale loviturii de stat de la 23 august 1944 au fost retrocedarea Transilvaniei de Nord României şi definitivarea cedării Cadrilaterului Bulgariei, a Basarabiei şi a Bucovinei de Nord Uniunii Sovietice şi accelerarea înaintării Aliaţilor către graniţele Germaniei, cu aportul armatei române, care a participat la operaţiunile din 1944 contra Germaniei naziste pe teritoriul ţării sale, precum şi la cele de pe teritoriile Ungariei şi Cehoslovaciei până la sfârşitul războiului.

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

    Asociatia Naţională a Pensionarilor din România şi Asociaţia Creştină „Sfântul Arhanghel Mihail” a organizat în ziua de 9 august 2014, o serie de evenimente omagiale legate de împlinirea a 413 ani de la moartea martirică a marelui Voievod şi Domn MIHAI VITEAZUL ÎNTREGITORUL.Mihai Viteazul
    Începând cu ora 9.00, la Sfânta Biserică Mihai Vodă, ctitoria vrednicului de pomenire domn, a avut loc slujba de pomenire a celui căzut la data de 9 august 1601 urmată apoi, de la ora 11.00, de depunerea unor coroane de flori la statuia Domnului Mihai Viteazul de la Universitate.
    La ora 13.00, la Sala de Conferinte A.N.P.R. din Splaiul Independenţei nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, a avut loc o masă rotundă cu tema „9 august 1601 - 413 ANI DE LA MOARTEA MARTIRICĂ A DOMNULUI MIHAI VITEAZUL, DOMNUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI, AL ARDEALULUI ŞI A TOATĂ ŢARA MOLDOVEI” unde şi-au expus punctul de vedere numeroase personalităţi cunoscute ale vieţii ştiinţifice şi cultural româneşti, membri ai asociaţiei noastre, simpatizanţi, care au ţinut alocuţiuni asupra unor teme definitorii privitoare la viaţa şi domnia marelui voievod şi domn.

   Ştefan DUMITRESCU                          Mihai SPIRACHE
    Preşedinte A.N.P.R.        Preşedinte As. Creştină Sf. Arhanghel Mihail

ANPR

COMUNICAT

    ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA (ANPR), preşedinte - Ştefan Dumitrescu, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PROPAGANDA ŞI ISTORIA AERONAUTICII (ARPIA), preşedinte - general (r) Ioan Rus, ARPIA BUCUREŞTI, preşedinte - general (r) Petre Obreja, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PARAŞUTIŞTILOR DIN ROMÂNIA “Condor”, preşedinte - comandor (r) Gheorghe Iancu, FUNDAŢIA “GRIGORE BAŞTAN” au organizat Simpozionul intitulat: „Glorie Aripilor Româneşti” cu ocazia sărbătoririi „Zilei Aviaţiei Române şi a Patronului Spiritual Sfântul Ilie” precum şi a 101 ani de aviaţie militară în România ce s-a desfăşurat în 20 iulie la sediul Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din România.
    S-au ţinut discursuri de evocare a trecutului şi evoluţia aviaţiei româneşti, s-au oferit diplome pentru cei care au contribuit la dezvoltarea aripilor româneşti.

    Consiliul Director A.N.P.R.

ANPR

COMUNICAT

    CONSILIUL NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA adresează cu ocazia sărbătoririi ZILEI AVIAŢIEI ROMÂNE din 20 iulie 2014 şi a patronului spiritual Sfântul Ilie, tuturor aviatorilor piloţi şi tehicieni din aviaţia militară, civilă, utilitară, sanitară, sportivă, activi şi pensionari precum şi Flotilei Ministerului de Interne şi Reformei Administrative noi şi noi misiuni îndeplinite cu calificative de foarte bine.
    Vă admirăm pentru curajul, iscusinţa, dăruirea şi priceperea voastră, în executarea misiunilor de luptă, cu ocazia inundaţiilor, participarea la unele mitinguri internaţionale, salvarea de vieţi omeneşti şi cea mai grea misiune, aceea de a pregăti noi şi noi generaţii de piloţi şi tehnicieni foarte bine pregătiţi, cât şi cu sărbătorirea unui secol de aviaţie militară românească.
    Sunteţi Tezaurul de inteligenţă, gândire, experienţă şi înţelepciune al Aviaţiei Române. Putem afirma că v-aţi dăruit întreaga viaţă celui mai frumos vis al omenirii „zborul”. Aţi fost cei mai buni zburători, cele mai bune modele pentru elevii dumneavoastră, v-aţi instruit foarte bine tinerele vlăstare să ducă mai departe măiestria zborului românesc.
    ICARII DE IERI AU AVUT ARIPI ADEVĂRATE!
    ICARII DE AZI AU ARIPI ADEVĂRATE!
    ICARII DE MÂINE VOR AVEA ARIPI ADEVĂRATE

şi vor proba pregătirea lor, fiindcă au avut instructori valoroşi şi modele de excepţie pentru a devein foarte buni zburători.
    ARIPILE SUNT FĂCUTE PENTRU ZBOR!
    ZBORUL ESTE PASIUNEA LOR!
    ZBORUL ESTE VIAŢA LOR!
    ZBORUL ESTE CREZUL LOR!
    ZBORUL ESTE BLESTEMUL LOR!


    General (r) Iosif RUS

    Dedicăm acest comunicat tuturor aviatorilor din ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU ISTORIA ŞI PROPAGANDA AVIAŢIEI, preşedinte general Iosif RUS, ASOCIAŢIA INSTRUCTORILOR ŞI PILOŢILOR PLANORIŞTI DIN ROMÂNIA, preşedinte inginer Nicolae CONŢU, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PARAŞUTIŞTILOR „CONDOR” DIN ROMÂNIA, preşedinte comandor Gheorghe IANCU, ARPIA Bucureşti, preşedinte general Petre OBREJA precum şi aviatorilor, membri ai ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA urându-le, totodată sănătate, fericire, prosperitate, viaţă lungă, realizarea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, să ducem mai departe flacăra nestinsă a dorului de zbor şi să reuşim să o sădim în sufletul noilor generaţii de tineri ai României pentru a o duce mai departe.

    A.N.P.R. Preşedinte,
    Ştefan DUMITRESCU

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

CONVENŢIA NAŢIONALĂ A FEDERAŢIEI
MILITARILOR DIN ROMÂNIA

    Vineri 13 iunie, la Palatul Parlamentului, în Sala “Constantin Stere” a Senatului României, a avut loc Convenţia Naţională a Federaţiei Militarilor din România (FMR), ocazie cu care organizaţiile membre şi-au ales reprezentanţii în structura centrală de conducere, astfel:
    Preşedinte FMR: domnul general de brigadă Nicolae Gropan, membru al Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România;
    - Prim-vicepreşedintele FMR: domnul general de brigadă Mihai-Micador Nicolae, membru al Fundaţiei MCP (MASS COMMUNICATION POWER);
    - vicepreşedinţi FMR - toţi preşedinţii asociaţiilor componente printre care: general Iosif Rus (preşedinte ARPIA), Ştefan Dumitrescu (preşedinte ANPR), cdor. Gheorghe Iancu (preşedinte ANPR Condor) etc.

Conventia Nationala FMR iunie 2014

    Cu această ocazie au fost primite ca membre patru asociaţii precum Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România şi au fost excluse alte patru asociaţii care nu şi-au mai manifestat dorinţa de a face parte din rândurile FMR.
    S-au discutat probleme organizatorice şi s-au susţinut diverse alocuţiuni pe teme de interes general ce prevedeau acţiunile viitoare ale federaţiei, găsirea unui nou sediu în care toate asociaţiile membre să aibe un birou de lucru etc. (ANPR)

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.
10 iunie - Ziua paraşutiştilor militari

    În fiecare an pe 10 iunie este Ziua paraşutiştilor militari, anul acesta împlinindu-se 73 de ani de la înfiinţarea primei subunităţi de paraşutişti.
    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România (ANPR), Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România - Condor (ANPR Condor), Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) şi Fundaţia “General Grigore Baştan” au omagiat paraşutiştii români prin depunere de coroane de flori la Monumentul Paraşutiştilor Români din curtea Televiziunii Române unde s-au ţinut scurte alocuţiuni şi s-au dăruit distincţii, berete, cravate şi eşarfe de paraşutişti membrilor asociaţiilor participante.
    Întâlnirea a continuat cu un simpozion în care s-au evocat faptele de arme ale paraşutiştilor români, acţiunea petrecându-se la Cercul Militar Naţional.
    Au fost prezenţi, ca invitaţi: Ştefan Dumitrescu (preşedinte ANPR), cdor. (r) Gheorghe Iancu (preşedinte ANPR Condor), lt. cdor. (r) Mircea Constantinescu (ex-preşedinte ARPIA Bucureşti), Valentina Baştan (preşedinte Fundaţia “General Grigore Baştan”), Marin Alexandru, Vulpoiu Vasile, Iulian Fota (consilier prezidenţial), Nechita Elena, Uţă Elena. (ANPR)

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

    ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA a sponsorizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Parohia Reformată din Covasna cu 60 de perechi pantofi pentru copii.
    Programul social al Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din România pe luna iunie a continuat cu dăruirea către 50 de personae cu probleme sociale de pachete de biscuiţi Rostar de diferite specialităţi.
    Pentru cei mai în vârstă dintre membrii şi simpatizanţii asociaţiei, ANPR şi Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” au pus la dispoziţie bilete gratuite pentru spectacolul din data de 29 iunie 2014.
    Printre beneficiarii programului social din luna iunie al ANPR s-au numărat şi copiii de la Grădiniţa nr. 189 din strada Vergului, Bucureşti.

Show aviatic de 1 iunie ,, Ziua Copilului”.
Trei ore de spectacol total pe aerodromul de la Clinceni

    A fost spectacol total la Clinceni, acolo unde a fost organizat un show aviatic.
Organizatorii au oferit trei ore de spectacol total, un cadou special pentru sute de copii şi părinţi care au fost prezenţi la eveniment.
    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România a participat cu un grup de copii de la Grădiniţa nr. 189 din Şoseaua Vergului, nr. 12, sector 3, Şcoala Generală nr. 126, sector 5 care s-au delectat cu vizionarea spectacolului aerian.
    În cadrul show-ului au avut loc demonstraţii ale aeronavelor ultrauşoare, zboruri acrobatice spectaculoase cu o formaţie de 7 avioane, o premieră în România, şi vînătoare de baloane cu avionul.
    Au fost doar câteva dintre surprizele cu care au fost întîmpinaţi copiii, de ziua lor, pe aerodromul de la Clinceni.
    De la cel mai interesant miting aviatic de 1 iunie nu au lipsit Forţele Aeriene Române, care au participat cu avioane reactive şi elicoptere militare, formaţia acrobatică Hawks of Romania şi evoluţiile formaţiei The Pellicans, cu avioane Ikarus C42.
    În plus, amatorii de adrenalină şi senzaţii au avut ocazia de a-şi testa limitele şi de a zbura alături de cei mai buni piloţi de acrobaţie din România.


Ştefan Dumitrescu
Preşedinte ANPR

ANPR

COMUNICAT

    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Asociaţia Creştină „Sfântul Arhanghel Mihail” vor organiza cu ocazia Înălţării Domnului nostru Isus Hristos şi a zilei Eroilor Neamului Românesc în data de 23 mai 2014, ora 12.00, la Sala de spectacole a Cercului Militar Naţional un spectacol dedicat tuturor eroilor neamului românesc care şi-au dat suprema jertfă pe câmpurile de luptă pentru unitate, integritate şi suveranitate.Ziua Eroilor
    Spectacolul va fi oferit cu titlu gratuit tuturor cetăţenilor. În cadrul spectacolului se vor manifesta pe scenă artişti îndrăgiţi ai folclorului românesc, Ansamblul artistic “Doina” al Armatei, Fanfara Cercului Militar Central, elevi şi studenţi ai şcolilor militare care vor recita, cânta, dansa.

    În data de 29 mai 2014, Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România şi Asociaţia Creştină “Sfântul Arhanghel Mihail”, vor organiza evenimente omagiale legate de prăznuirea şi sărbătorirea Zilei Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor în următoarele locaţii:
    - Parcul Carol, la Monumentul Eroului Necunoscut;
    - Cotroceni, la statuia Leul;
    - Academia Militară, la Monumentul Eroilor;
    - Biserica Sf. Gheorghe Nou, la statuia Sfântul Constantin Brâncoveanu.

Ştefan Dumitrescu - Preşedinte Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România
Mihai Spirache - Preşedinte Asociaţia Creştină “Sfântul Arhanghel Mihail”
Visarion Neagoe - Preşedinte Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria”

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

        Cu ocazia întreitei sărbători si anume: Înălțarea Domnului Nostru Isus Hristos, Ziua Eroilor, Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei și Ziua Copilului la 1 Iunie 2014, Asociația Națională a Pensionarilor din România (ANPR) a organizat Programul socio-cultural „UN BUNIC – UN NEPOT” care se adresează copiilor și vârstnicilor din ANPR dar și celor aflați în centrele instituționalizate.
        Cu ocazia zilei de 1 Iunie 2014, ANPR va dona încălțăminte pentru copiii Parohiei Reformate din orașul Covasna, B-dul 1 Decembrie 1918, nr.9, județul Covasna și Primăriei din Comuna Mircea Vodă, județul Brăila pentru copiii din această localitate.
        Acest Program nu ar fi fost posibil fără aportul unor sponsori generoși ai ANPR cărora le aducem mulțumirile noastre pe această cale.
        Cu această ocazie Consiliul Director al Asociației Naționale a Pensionarilor din Romania (ANPR) urează copiilor, vârstnicilor și tuturor părinților sănătate, fericire, prosperitate, împreună cu tradiționalul „Hristos s-a Înălțat”

PREȘEDINTE A.N.P.R.
Ștefan DUMITRESCU

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

    Consiliul director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania cu ocazia intampinarii Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, organizeaza programul social intitulat „LUMINA PENTRU TOTI” ce s-a desfasurat in perioada 
10 - 25.04.2014 la sediul central al A.N.P.R. din Str. Splaiul Independentei
nr. 2K, scara 1, etajul 4, sector 3, Bucuresti, interfon 02.
Pasti    Programul social consta in oferirea catre membrii A.N.P.R. si catre persoanele defavorizate incluse in acest program, pachete continand produse alimentare, vestimentare si incaltaminte.
    Fara indoiala toate aceste daruri nu ar fi fost posibile fara ajutorul sponsorilor nostri generosi, SC ROSTAR SRL si SC TITAN SA, carora le multumim pe aceasta cale.
    Doresc sa adresez tuturor membrilor A.N.P.R. din Capitala si din tara, cat si tuturor pensionarilor si varstnicilor din Romania, „PASTE FERICIT”, sanatate, fericire, prosperitate si traditionalul „LA MULTI ANI!” si „HRISTOS A INVIAT!”.

Stefan DUMITRESCU
Presedinte A.N.P.R

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

GHIOCEI 1 MARTIE   Zilele de 1 Martie 2014 şi 8 Martie 2014 sunt un prilej fericit pentru CONSILIUL DIRECTOR NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA pentru a adresa tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Capitală şi din ţară, cât şi membrelor, simpatizantelor şi susţinătoarelor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: „LA MULTI ANI” !

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT A.N.P.R.

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA
va organiza în data de 24 ianuarie 2014, orele 13.30-15.30,
la Sala AGIR din B-dul Dacia nr. 28-30, sector 1, Bucureşti
un program socio-cultural de omagiere a 164 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu -
„GÂNDURI PENTRU POETUL NEPERECHE”
şi de celebrare a 155 de ani de la
Unirea Principatelor Române - „UNIRE-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI”.
Îşi vor da concursul artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti.
Spectacolul este adresat membrilor ANPR, pensionarilor,
oamenilor de cultură şi artă, precum şi tuturor cetăţenilor.
Intrarea este liberă.

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

     Cu ocazia aniversarii a 164 de ani (1850-2014) de la nasterea Poetului National, Mihai Eminescu, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania a organizat un program cultural intitulat „GANDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” la 15 Ianuarie 2014 in parcul Ateneului Roman, la statuia poetului, orele 10-12.Eminescu 2014
Au participat ca parteneri, şi ca prieteni: Asociatia Nationala a Parasutistilor „Condor” din Romania, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, Asociatia Nationala a Patriotilor Romani care au depus coroane de flori la statuia poetului nepereche, regele neincoronat al poeziei romanesti, Mihai Eminescu, din parcul Ateneului Roman.

Stefan DUMITRESCU
Presedinte A.N.P.R.

ANPR

"GANDURI PENTRU POETUL NEPERECHE"

    În ziua de 15 ianuarie din fiecare an, noi, românii, sarbatorim nasterea celui mai mare poet al nostru: Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale.
Ziua Eminescu    Acesta s-a nascut în ziua de 15 ianuarie 1850 - anul mortii lui Balzac - într-un mic sat din Moldova româneasca - Ipotesti, într-o familie de origine taraneasca, tatal sau reusind totusi sa dobândeasca un titlu de boiernas. Eminescu si-a facut studiile liceale la Cernauti ( azi în Ucraina ) si si-a manifestat de timpuriu spiritul de independenta: de la vârsta de 14 ani, când a plecat cu o trupa de actori ambulanti într-un periplu prin Transilvania. A reusit sa-si termine studiile liceale si îl gasim la vârsta de 22 de ani student la filosofie la Viena, apoi la Berlin, dar fara sa dobândeasca vreun titlu universitar, caci nu avea rabdare. În 1875 revine în tara, fiind mai întâi bibliotecar, apoi inspector scolar la Iasi. În 1877 soseste la Bucuresti unde va fi mai ales ziarist la " Timpul ", participant activ la sedintele Societatii literare " Junimea ", ducând o viata boema care va fi de altfel si cauza principala a sfârsitului sau. Internat într-un ospiciu din Bucuresti în 1889, moare ca urmare a unei crize cardiace în ziua de 15 iunie 1889. Nu împlinise patruzeci de ani!
Mihai Eminescu a început sa scrie destul de devreme, la 14 ani, primele sale poezii aparând în revista " Familia " a lui Iosif Vulcan; dar deabia în 1884 îi apare primul si singurul sau volum publicat în timpul vietii: " Poezii ", cu " Luceafarul ", lung poem romantico-filosofic în versuri. Restul operei sale: povesti, nuvele, eseuri, publicistica ori culegeri de poezii populare le gasim în ziarele vremii ori au ramas în manuscrise.
De ce este el atât de important pentru români?
În primul rând, pentru ca a reusit sa-si puna în acord opera cu marea literatura europeana a timpului, ridicându-se la nivelul celor mai importante figuri literare ale vremii, dintr-o literatura româna destul de provinciala pâna la aparitia sa.
Apoi pentru ca a reusit sa faca o sinteza personala între creatia populara ( care l-a influentat mult ) si marile teme filosofice specifice epocii, conferind creatiilor sale un ritm si o melodicitate cu totul si cu totul românesti, inconfundabile.
Si nu în ultimul rând, pentru ca prin limba româna pe care a folosit-o ne-a tras din secolul XIX direct în XX, modernizându-ne. Dovada faptul ca opera sa nu da deloc impresia de a fi fost scrisa acum 120 de ani, ci îsi pastreaza toata prospetimea si seva.
Pentru a marca si noi ziua sa de nastere, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania organizeaza, miercuri 15 ianuarie 2014, evocarea „Luceafarului Poeziei Romanesti” la statuia poetului nepereche modelata de sculptorul Gheorghe Anghel de la Ateneul Roman. Va invitam sa fiti alaturi de noi!

 

Preşedinte ANPR
Ştefan DUMITRESCU

Parteneri ANPR
Federatia forumul Democrat Solidaritatea Romaneasca
ANCERM
ANPR Condor
ARPIA
Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

 

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR