Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Steagul Romaniei Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania ANPR Steagul Uniunii Europene
Prezentare Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Parteneri sociali

Publicitate Asoclic
Sigla Covalact
Orkla Foods - Productie Ardeealul
Agricola Bacau
Fabrica Titan SA
biscuiti ulker
sigla Toneli
sigla Tymbark
sigla Hofigal
Hochland

Rostar
Ana Pan
Danone
Catena
Kandia - Dulce

Banner ANPR

COMUNICATE A.N.P.R. in anul 2015

sarbatori de iarnaCOMUNICATsarbatori de iarna

     Cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului si Intampinarii Anului Nou, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA a derulat Programul Socio-Cultural „COLINDE SI DATINI DE CRACIUN” in perioada 14-22 decembrie 2015 la Sediul Central al A.N.P.R. din Splaiul Independentei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti, unde s-au distribuit pachete cu produse agro-alimentare, vestimentatie, incaltaminte.
      De asemenea ANPR a organizat în data de 22 decembrie 2015, la Sala AGIR din B-dul Dacia nr. 26, sector 1, Bucureşti, un program cultural-artistic cu ocazia Sarbatorilor de Iarna unde si-au dat concursul artisti indragiti ai scenei romanesti.
     Realizarea acestui program socio-cultural nu ar fi fost posibila fara sprijinul neprecupetit al urmatorilor sponsori:
        
SC TONELI PACKING CENTER SRL;sigla
         Departamentul CSR (Corporate Social Responsibility) al
         ADP (AUTOMATIC DATA PROCESSING) ROMANIA
        
SC ORKLA FOODS ROMANIA SRL; sigla
         SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL; sigla
         SC ROSTAR SA; sigla
         CREDIT EUROPE BANK
 
    Consiliul Director al A.N.P.R., aduce multumiri sponsorilor in numele tuturor pensionarilor, vârstnicilor precum si asistatilor din centrele de asistenta sociala, a batranilor si copiilor institutionalizati, altor categorii defavorizate beneficiare a pachetelor primite de Crăciun.

ANPR

COMUNICAT 

ROMÂNI DE PRETUTINDENI, CETĂŢENI AI CAPITALEI,

    Ne mai despart câteva zile de 1 Decembrie 2015, Ziua Naţională a României.
Acum 97 de ani – la 1 Decembrie 1918 – prin voinţa lui Dumnezeu şi a Marii Adunări Naţionale din 1918, de la Alba Iulia, a fost făurită România Mare, act crucial în destinul tuturor românilor, prefaţat de alte două momente de importanţă istorică, unirea Basarabiei cu România la 27 martie / 9 aprilie 1918 şi cea a Bucovinei de la 15/28 noiembrie 1918. Ziua Marii Uniri 1918

                Onoraţi concetăţeni,
Constatăm că aniversarea celor 97 de ani de la alcătuirea României Mari între graniţele sale fireşti - de la Nistru până la Tisa, Dunăre şi Marea Neagră - este aproape ignorată de clasa politică românească. Sărbătoarea Naţională a României, 1 Decembrie, a fost şi este extrem de puţin mediatizată în ultimii 26 de ani de zile.
Cu acest prilej Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România (ANPR), organizaţie caritabilă, socio-culturală, patriotică şi de atitudine civică împreună cu Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România (ANPR-Condor) și Asociația Română pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA) vă îndeamnă să fiţi mândri că sunteţi martorii unui asemenea moment măreţ şi să vă amintiţi că înaintaşii noştri – zecile de mii de soldaţi anonimi, ţăranii, meseriaşii, muncitorii, intelectualii, preoţii din întreg rotundul românesc şi elita politicienilor de la început de secol - s-au dedicat cu toată priceperea, dăruirea şi puterea de muncă înfăptuirii Statului Naţional Unitar Român, aşezat între graniţele strămoşeşti aşa cum l-au visat dintotdeauna generaţiile care i-au precedat.
Să găsim cele mai adecvate modalităţi de sărbătorire sinceră, demnă şi amplă a marelui eveniment de la 1 Decembrie 1918.

                Cetăţeni,
Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România va cheamă cu mic cu mare să fim împreună la marcarea clipei rememorative, marți 1 Decembrie 2015, la statuia gloriosului domnitor Mihai Viteazul de la Universitate. Vă aşteptăm să depuneţi o floare alături de noi la statuia întâiului unificator de ţară, Mihai Viteazul, locul de unde acum 97 de ani le-au vorbit bucureştenilor cei patru soli din Transilvania însărcinaţi să aducă Regelui Ferdinand, actul Unirii celei Mari.

Preşedinte ANPR
Ştefan Dumitrescu

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

        CONSILIUL NAȚIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA cu ocazia sărbătoririi în data de 23 noiembrie 2015 a „15 ani de la înființarea Asociatiei Naționale a Pensionarilor din România - ANPR” organizează o masă festivă în data de 20.11.2015 la restaurantul HANUL BERARILOR din Piața Națiunile Unite, între orele 11.30 - 14.00.

    Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional al României.
Tricolorul, un simbol mai vechi decât Marea Unire

drapel fluturand    Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de patriotism, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României în mai 1998.
Istoria Tricolorului, un simbol mai vechi decât Marea Unire, începe în 1848. În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I: albastrul apare lângă hampă, galben în mijloc, roşu în partea exterioară.
Tricolorul românesc e simbol de libertate la 1848 şi de unitate la 1859. Îi însoţeşte pe ostaşii care aduc independenţa României în 1877. Spre el vor privi cu speranţă românii în lupta pentru unitate, încununată la 1918.
Astăzi, îl vedem zi de zi pe instituţiile publice, dar tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul capătă suflet când e purtat de un sportiv victorios sau când onorează un militar căzut la datorie. Drapelul ne umple de bucurie şi ne sprijină în suferinţă, fiind un simbol care se transformă în sentiment atunci când se întâlneşte cu momente cheie din vieţile noastre şi din destinul ţării.
Tricolorul a apărut din dorinţa de unitate a moldovenilor şi a muntenilor. La începutul secolului al XIX-lea, în vremea domnitorilor Alexandru Dimitrie Ghika şi Mihail Sturdza, steagurile Principatelor aveau doar două culori: în ţara Românească galben şi albastru, în Moldova - roşu şi albastru. Primul decret pentru a prezenta tricolorul ca steag naţional datează de la 14 iunie 1848. Steagul revoluţionarilor de atunci avea aceleaşi culori ca astăzi, dar aşezate orizontal.
În 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretat tricolorul ca drapel oficial al Principatelor Unite. „Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea”, declama domnitorul.
În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I. „Pânza era tricoloră, albastrul apare lângă hampă, deci culorile sunt pe verticală, galben în mijloc, roşu în partea exterioară. În cele patru colţuri, nişte ghirlande din frunze de laur, apărea cifrul domnitorului Carol I, iar în centru era pictată stema ţării”, aminteşte Şerban Constantinescu.
În 1948, comuniştii au interzis însemnele regatului şi au aşezat pe steag noua stemă a republicii. „Toate ţările devenite socialiste sau comuniste după al doilea Război Mondial şi-au schimbat stemele, introducând elemente sovietice.
Românii vor decupa stema cu elemente sovietice de pe steag în Decembrie 1989. Îşi recuperau astfel drapelul, după mai bine de 40 de ani în care nu le mai aparţinuse.
De câţiva ani, drapelul are şi o zi a lui - 26 iunie. Dar ne însoţeşte mai ales de Ziua Naţională, când ne ajută să ne amintim cine suntem
.

ANPR

COMUNICAT

SCOALA POPULARA DE ARTA BUCURESTI
a organizat pentru toti membrii ANPR cat si cetatenii Bucurestiului
in ziua de luni 25 Mai 2015, orele 16.00, un
CONCERT DE MUZICA POPULARA ROMANEASCA
sustinut de elevii clasei prof. Ana Piuaru si alti artisti indragiti ai scenei romanesti in sala mare a Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” din str. Schitu Magureanu, nr. 4, sector 5
(la Podul Izvor vis-a-vis de Teatrul Bulandra)

cu ocazia Zilei Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor.

Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014
Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014

ANPR

COMUNICAT

    Consiliul director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din RomaniaPasti cu ocazia intampinarii Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, a organizat programul social intitulat „LUMINA PENTRU TOTI” care s-a desfasurat in perioada 06 - 09.04.2015 la sediul central al A.N.P.R. din Str. Splaiul Independentei nr. 2K, scara 1, etajul 4, sector 3, Bucuresti, interfon 02.
Programul social a constat in oferirea catre membrii A.N.P.R. si catre persoanele defavorizate incluse in acest program, pachete continand produse alimentare, vestimentare si incaltaminte.
Fara indoiala toate aceste daruri nu ar fi fost posibile fara ajutorul sponsorilor nostri generosi, carora le multumim pe aceasta cale.
         SC ORKLA FOODS ROMANIA SRL;
         SC PRODUCTIE ARDEALUL SRL;
         SC ROSTAR SA;

Pachete Paste 2015  la ANPR Pachete Paste 2015  la ANPRPachete Paste 2015  la ANPR
Program social Paste 2015Program social Paste 2015Program social Paste 2015

Stefan DUMITRESCU
Presedinte A.N.P.R

ANPR

COMUNICAT
8 MARTIE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII

    Ziua femeii, nu poate fi sărbătorită în sine, izolat, ca o festivitate oarecare. Ea se leagă organic cu toate zilele pe care le cinstim cu un sentiment sărbătoresc: cu "Ziua Muncii" pentru că femeia munceşte în chip sfânt, în chinurile facerii, aducând pe lume viaţă din viaţă. Ea munceşte pe câmp, în uzină, în fabrică, în societăţi comerciale, în laboratoare, grădiniţe, şcoli, spitale, policlinici, în casă, în bucătărie, în spălătorie, în procesul de educare a noilor generaţii, ea lucrează în cercetare, aviaţie, marină, armată, în muzică, cultură, artă, etc.8 martie 2015
În viziunea lumii româneşti, pe jertfa femeii ni s-a clădit civilizaţia spirituală şi materială, simbolizată în Mânăstirea de la Argeş în ale cărei ziduri Meşterul Manole a zidit-o pe Ana lui dragă, pentru ca lucrarea să dureze. Să ne amintim de bătrâna din zguduitoarea povestire "În drum spre Hârlău" de M. Sadoveanu şi de Tincuţa din "Floare ofilită", de Victoria Lipan din “Baltagul”, de Anca din "Năpasta" de I.L. Caragiale, de trecutele "Vieţi de doamne şi domniţe" evocate de Nicu Gane, de doamna Maria din "Apus de soare" a lui Delavrancea, în stare să-şi dea un picior pentru soţul rănit şi un ochi pentru fiul Bogdan.
Să privim cu atenţie şi respect pe compatrioatele noastre, contribuţia lor la salvarea ţării, la propăşirea ştiinţei şi culturii naţionale şi să le oferim o floare şi un zâmbet o dată cu o vorbă de recunoştinţă şi admiraţie. Zâmbetul ghiocelului din prima zi a primăverii, podoaba spiritualităţii, a sentimentelor nobile de stimă, consideraţiune şi respect îl dăruim femeii care munceşte şi trudeşte în toate domeniile vieţii sociale. Femeia se leagă organic cu toate zilele pe care le cinstim cu un sentiment sărbătoresc, cu "Ziua Muncii", "Ziua Copilului", "Ziua Armatei" şi cu toate zilele devenite sărbători.
Tuturor acestor fiinţe minunate le mulţumim că există şi le adresăm din toată inima urările noastre de sănătate, fericire şi prosperitate.
            "La mulţi ani!"

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

GHIOCEI 1 MARTIE   Zilele de 1 Martie 2015 şi 8 Martie 2015 sunt un prilej fericit pentru CONSILIUL DIRECTOR NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA pentru a adresa tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Capitală şi din ţară, cât şi membrelor, simpatizantelor şi susţinătoarelor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: „LA MULTI ANI” !

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

COMUNICAT

ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
invita pe toti membrii sai in ziua de vineri 27 februarie 2015, orele 16.00,
la sala Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” din str. Schitu Magureanu, nr. 4, sector 5 (la Podul Izvor vis-a-vis de Teatrul Bulandra)
sa participe la un CONCERT DE MUZICA POPULARA sustinut de tinerii solisti ai Scolii Populare de Arta Bucuresti - clasa prof. Ana Piuaru
cu ocazia zilei de 1 Martie - Ziua Martisorului.
In deschiderea spectacolului vor sustine un recital indragitii instrumentisti si solisti vocali ai Ansamblului Folcloric profesionist „Cununa Carpatilor”.
INTRAREA LIBERA

Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014

ANPR

24 FEBRUARIE 2015 DRAGOBETE

COMUNICAT

    ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA şi ASOCIAŢIA CREŞTINĂ “SFÂNTUL ARHANGHEL MIHAIL” vor organiza în data de 24 ianuarie 2015, la Sala AGIR din B-dul Dacia nr. 26, sector 1, Bucureşti, un program socio-cultural de omagiere a 165 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu - „GÂNDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” şi de celebrare a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române - „UNIRE-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI”.
    Îşi vor da concursul artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti, precum: Grupul Concertino Sr., Grupul Concertino Jr., Grupul Izvoraşul, interpretele – Ana Ciulpan, Tatiana Costea, Camelia Stancu, actorii - Florin Nan, Jean Lemne, Afrodita Androne, violonistul Valentin Albeşteanu, pianistul Valentin Cucu.
    Spectacolul este adresat tuturor membrilor ANPR şi ACSAM, pensionarilor, oamenilor de cultură şi artă, precum şi tuturor cetăţenilor. Intrarea este liberă.

        Preşedinte ANPR                                        Preşedinte ACSAM
    Ştefan DUMITRESCU                                       Mihai Spirache

ANPR

COMUNICAT

     In data de 15 ianuarie 2015, cu ocazia aniversarii a 165 de ani (1850 - 2015) de la nasterea Poetului National, Mihai Eminescu, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA si ASOCIATIA CRESTINA „SFANTUL ARHANGHEL MIHAIL” au depus coroane de flori si au organizat un program cultural intitulat „GANDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” la statuia poetului, regele neincoronat al poeziei romanesti, situata in parcul Ateneului Roman.
     La acest eveniment presedintele ANPR, Stefan Dumitrescu si presedintele Asociatiei Crestine Sfantul Arhanghel Mihail, Mihai Spirache au rostit scurte alocutiuni referitoare la insemnatatea acestei aniversari iar actorul Florin Nan a recitat cateva poezii reprezentative din creatia renumitului poet.

Eminescu 15 ianuarie 2015Eminescu 15 ianuarie 2015Eminescu 15 ianuarie 2015
Eminescu 15 ianuarie 2015Eminescu 15 ianuarie 2015Eminescu 15 ianuarie 2015

Parteneri ANPR
Federatia forumul Democrat Solidaritatea Romaneasca
ANCERM
ANPR Condor
ARPIA
Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

 

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR