Acasa | Despre noi | Comunicate | Programe sociale | Evenimente video | Statut | Filiale | Contact | Ziar |
COMUNICATE A.N.P.R. in anul 2015 COMUNICAT Cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului si Intampinarii Anului Nou, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA a derulat Programul Socio-Cultural „COLINDE SI DATINI DE CRACIUN” in perioada 14-22 decembrie 2015 la Sediul Central al A.N.P.R. din Splaiul Independentei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti, unde s-au distribuit pachete cu produse agro-alimentare, vestimentatie, incaltaminte.
COMUNICAT ROMÂNI DE PRETUTINDENI, CETĂŢENI AI CAPITALEI, Ne mai despart câteva zile de 1 Decembrie 2015, Ziua Naţională a României. Preşedinte ANPR
COMUNICAT A.N.P.R. CONSILIUL NAȚIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE
A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA cu ocazia sărbătoririi în data de 23 noiembrie 2015 a „15 ani de la înființarea Asociatiei Naționale a Pensionarilor din România - ANPR” organizează o masă festivă în data de 20.11.2015 la restaurantul HANUL BERARILOR din Piața Națiunile Unite, între orele 11.30 - 14.00.
26 iunie, Ziua Drapelului Naţional al României. Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de patriotism, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României în mai 1998.
Istoria Tricolorului, un simbol mai vechi decât Marea Unire, începe în 1848. În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I: albastrul apare lângă hampă, galben în mijloc, roşu în partea exterioară. Tricolorul românesc e simbol de libertate la 1848 şi de unitate la 1859. Îi însoţeşte pe ostaşii care aduc independenţa României în 1877. Spre el vor privi cu speranţă românii în lupta pentru unitate, încununată la 1918. Astăzi, îl vedem zi de zi pe instituţiile publice, dar tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul capătă suflet când e purtat de un sportiv victorios sau când onorează un militar căzut la datorie. Drapelul ne umple de bucurie şi ne sprijină în suferinţă, fiind un simbol care se transformă în sentiment atunci când se întâlneşte cu momente cheie din vieţile noastre şi din destinul ţării. Tricolorul a apărut din dorinţa de unitate a moldovenilor şi a muntenilor. La începutul secolului al XIX-lea, în vremea domnitorilor Alexandru Dimitrie Ghika şi Mihail Sturdza, steagurile Principatelor aveau doar două culori: în ţara Românească galben şi albastru, în Moldova - roşu şi albastru. Primul decret pentru a prezenta tricolorul ca steag naţional datează de la 14 iunie 1848. Steagul revoluţionarilor de atunci avea aceleaşi culori ca astăzi, dar aşezate orizontal. În 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretat tricolorul ca drapel oficial al Principatelor Unite. „Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea”, declama domnitorul. În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I. „Pânza era tricoloră, albastrul apare lângă hampă, deci culorile sunt pe verticală, galben în mijloc, roşu în partea exterioară. În cele patru colţuri, nişte ghirlande din frunze de laur, apărea cifrul domnitorului Carol I, iar în centru era pictată stema ţării”, aminteşte Şerban Constantinescu. În 1948, comuniştii au interzis însemnele regatului şi au aşezat pe steag noua stemă a republicii. „Toate ţările devenite socialiste sau comuniste după al doilea Război Mondial şi-au schimbat stemele, introducând elemente sovietice. Românii vor decupa stema cu elemente sovietice de pe steag în Decembrie 1989. Îşi recuperau astfel drapelul, după mai bine de 40 de ani în care nu le mai aparţinuse. De câţiva ani, drapelul are şi o zi a lui - 26 iunie. Dar ne însoţeşte mai ales de Ziua Naţională, când ne ajută să ne amintim cine suntem.
COMUNICAT SCOALA POPULARA DE ARTA BUCURESTI
COMUNICAT Consiliul director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania cu ocazia intampinarii Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, a organizat programul social intitulat „LUMINA PENTRU TOTI” care s-a desfasurat in perioada 06 - 09.04.2015 la sediul central al A.N.P.R. din Str. Splaiul Independentei nr. 2K, scara 1, etajul 4, sector 3, Bucuresti, interfon 02. Stefan DUMITRESCU
COMUNICAT Ziua femeii, nu poate fi sărbătorită în sine, izolat, ca o festivitate oarecare. Ea se leagă organic cu toate zilele pe care le cinstim cu un sentiment sărbătoresc: cu "Ziua Muncii" pentru că femeia munceşte în chip sfânt, în chinurile facerii, aducând pe lume viaţă din viaţă. Ea munceşte pe câmp, în uzină, în fabrică, în societăţi comerciale, în laboratoare, grădiniţe, şcoli, spitale, policlinici, în casă, în bucătărie, în spălătorie, în procesul de educare a noilor generaţii, ea lucrează în cercetare, aviaţie, marină, armată, în muzică, cultură, artă, etc. Preşedinte A.N.P.R.
COMUNICAT A.N.P.R. Zilele de 1 Martie 2015 şi 8 Martie 2015 sunt un prilej fericit pentru CONSILIUL DIRECTOR NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA pentru a adresa tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Capitală şi din ţară, cât şi membrelor, simpatizantelor şi susţinătoarelor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: „LA MULTI ANI” !
COMUNICAT ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
COMUNICAT ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA şi ASOCIAŢIA CREŞTINĂ “SFÂNTUL ARHANGHEL MIHAIL” vor organiza în data de 24 ianuarie 2015, la Sala AGIR din B-dul Dacia nr. 26, sector 1, Bucureşti, un program socio-cultural de omagiere a 165 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu - „GÂNDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” şi de celebrare a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române - „UNIRE-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI”.
COMUNICAT In data de 15 ianuarie 2015, cu ocazia aniversarii a 165 de ani (1850 - 2015) de la nasterea Poetului National, Mihai Eminescu, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA si ASOCIATIA CRESTINA „SFANTUL ARHANGHEL MIHAIL” au depus coroane de flori si au organizat un program cultural intitulat „GANDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” la statuia poetului, regele neincoronat al poeziei romanesti, situata in parcul Ateneului Roman. |