Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Steagul Romaniei Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania ANPR Steagul Uniunii Europene
Prezentare Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Parteneri sociali

Publicitate Asoclic
Sigla Covalact
Orkla Foods - Productie Ardeealul
Agricola Bacau
Fabrica Titan SA
biscuiti ulker
sigla Toneli
sigla Tymbark
sigla Hofigal
Hochland

Rostar
Ana Pan
Danone
Catena
Kandia - Dulce

Banner ANPR

COMUNICAT A.N.P.R. in anul 2013

COMUNICAT

      Cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Craciunului si Intampinarii Anului Nou, ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA va derula Programul Socio-Cultural „Colinde si datini de Craciun” in perioada 19-23 decembrie 2013 la Sediul Central al A.N.P.R. din str. Splaiul Independentei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti unde se vor distribui pachete cu produse agro-alimentare, vestimentaţie, încălţăminte.
Realizarea acestui program socio-cultural nu ar fi fost posibila fara sprijinul neprecupetit al urmatorilor sponsori:
S.C. TITAN S.A.
S.C. ANA-PAN S.A.
S.C. DANONE P.D.P.A. S.R.L.
S.C. ROSTAR S.A.
Consiliul Director al A.N.P.R., aduce multumiri sponsorilor in numele tuturor pensionarilor, varstnicilor precum si asistatilor din centrele de asistenta sociala, a batranilor si copiilor institutionalizati, altor categorii defavorizate beneficiare a pachetelor primite de Craciun.
Cu aceasta ocazie A.N.P.R. le ureaza sponsorilor sanatate, fericire, prosperitate, impreună cu traditionalul „LA MULTI ANI!”.

Presedinte A.N.P.R.
Stefan DUMITRESCU


COMUNICAT A.N.P.R.

Consultatie oftalmologica la sediul ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

    ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA cu ocazia sărbătoririi la 1 octombrie 2013 a „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA” organizează programe socioculturale care se vor derula în perioada 25.09 - 10.10.2013 la sediul A.N.P.R., între orele 11.00 - 14.00.
    Cu această ocazie se vor distribui pachete membrilor A.N.P.R. la sediul central din str. Splaiul Independenţei, nr. 2K, sc.1, et. 4, sector 3, Bucureşti.
Realizarea acestor programe socio-culturale nu ar fi fost posibile fără aportul material oferit de următorii sponsori:
        S.C. TITAN S.A.
        S.C. AVICOLA BACĂU S.A.
        S.C. HOCHLAND S.A.
        S.C. CLARFON S.A.
        FARMACIILE CATENA
        STUDIO MODERNA

    Consiliul Director al A.N.P.R. mulţumeşte sponsorilor noştri generoşi care au răspuns prompt apelului nostru pentru susţinerea şi realizarea programelor socio-culturale.
    Preşedinte A.N.P.R.
    Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT

    Cu ocazia „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA”, CONSILIUL DIRECTOR AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA adresează tuturor pensionarilor, persoanelor de vârsta a treia, membrilor, simpatizanţilor şi susţinătorilor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: "LA MULŢI ANI!"
                                           
Preşedinte A.N.P.R. - Ştefan DUMITRESCU

Sigla ANPRsi Clarfon

Auzi mai bine ca oricand!
Miercuri, 18.09.2013, intre orele 10.00 – 15.00
ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
impreuna cu  CLARFON SA a organizat un test de audiometrie
gratuit cu prioritate pentru membrii ANPR cat si pentru ceilalti
pensionari in vederea obtinerii de aparate auditive gratuite.

COMUNICAT
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

    Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene s-a sărbătorit, în acest an, printr-o serie de manifestări care s-au desfăşurat după următorul program:
        - 17 - 22 iulie, expoziţia omagială „Centenarul Aeronauticii Militare”, Palatul Cercului Militar Naţional, Galeria Artelor;

Vernisaj Ziua AviatieiVernisaj Ziua Aviatiei

        - Vineri, 19 iulie, orele 10.00 - 11.00, a avut loc Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Naţional al Aviaţiei;

Muzeul Aviatiei 2013Muzeul Aviatiei 2013

        - Sâmbătă, 20 iulie la ora 11.00 a avut loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori,  la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, iar intre orele 12.00-14.00 vizitatorii au fost la Ziua Porţilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Bănciulescu” unde au urmarit zboruri demonstrative, o expoziţie de aeronave si au participat la o tombolă având ca premii zboruri de agrement pentru public;

Ziua Aviatiei 2013Ziua Aviatiei 2013Ziua Aviatiei 2013

        - Duminică, 21 iulie, orele 11.00-14.00 cetatenii au fost primiti la
Ziua Porţilor Deschise la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii „General Emanoil Ionescu” unde au urmarit zboruri demonstrative cu aeronave civile şi militare, exerciţii aeriene tactice cu MiG-21 LanceR şi IAR-330, lansări paraşutişti, expoziţie aeronave.

Ziua Aviatiei 2013Ziua Aviatiei 2013

    Accesul publicului la aceste activităţi a fost liber.

O SUTA DE ANI DE AVIATIE MILITARA
(1913 - 2013)

IAR 80

    Fortele Aeriene Romane aniverseaza, implinirea a 100 de ani. Tara noastra si noi toti ne putem mandri cu una dintre cele mai vechi aviatii militare din lume.
IAR 99Faptul ca in Romania existau, in debutul celui de-al doilea deceniu al secolului XX, doua scoli de pilotaj – cea militara si cea a Ligii Nationale Aeriene – si, implicit, tot mai multi ofiteri certificati ca aviatori a facut ca in Ministerul de Razboi sa se tot mai in serios problema aviatiei militare, mai ales ca aceasta ramura a armatei se remarcase in timpul manevrelor din 1911 si 1912.Avion Traian Vuia
    Au urmat discutii, consultari cu pilotii vremii, dezbateri in Parlament pentru ca, in fine, pe 1 aprilie 1913, parlamentarii sa voteze “Legea de Organizare a Aeronauticii Militare”, actul constitutiv al Fortelor Aeriene Romane.
    Regele Carol I a confirmat aceasta lege prin Inaltul Decret Regal nr.3199 din 18/30 aprilie 1913.
Avion Aurel Vlaicu    Prin Legea de Organizare a Aeronauticii Militare se infiinta structura tehnico-organizatorica si de instruire a aviaitiei, care a luat forma Serviciului de Aeronautica Militara. Acest Serviciu a fost trecut in subordinea Inspectoratului General al Geniului, care a devenit apoi Inspectoratul General al Geniului si al Aeronauticii.
    Ca si structura organizatorica, Serviciul de Aeronautica Militara era compus din doua mari sectii – aviatia si aerostatia. Intre atributiile serviciului se numarau studierea, procurarea, construirea si intrebuintarea “aparatelor de navigatie ce s-ar putea utiliza in armata”, instruirea personalului navigant si tehnic, administrarea unitatilor din subordine.IAR 93 B - Vlad Dracul
    In acelasi timp a fost infiintat Corpul Aeronautilor Permanenti, primii piloti militari ai Romaniei avand angajamente ferme, pe trei ani. In acest Corp au intrat pilotii de avioane, observatorii din aerostate si mecanicii. Se precizau, de asemenea, conditiile pe care cei care tindeau la statutul de aviator militar trebuiau sa le indeplineasca pentru a fi acceptati in cadrul acestei prime structuri oficiale.
IAR 330    Spre deosebire de celelalte structuri ale armatei, aviatorii nu au avut insemne particulare pentru uniforma pana in anul 1914, insa au purtat, incepand cu 1912, un avion Bleriot in miniatura pe gulerul tunicii. Putem spune ca a fost prima insigna a pilotilor militari romani. Neoficiala totusi. Dupa moartea regelui Carol I , regele Ferdinand a aprobat insemnele din Aeronautica Militara Romana sub forma unui vultur cu aripile ridicate .

Comitetul Aviatorilor militari, civili si sportivi din A.N.P.R.
Presedinte Stefan Dumitrescu

COMUNICAT

Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania (A.N.P.R.) si
Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail”

a organizat sambata 15 iunie 2013, la orele 14.00,
Mihai Eminescula sala A.G.I.R. - B-dul Dacia nr. 26-28, sector 2
o conferinta pe tema
Mihai Eminescu - inalta constiinta
crestin romaneasca

Conferentiaza:
Prof. univ. dr. Elis RAPEANU
Scriitorul George SARAC
Conf. univ. dr. Gheorghe ISCRU
Conferinta a fost urmata de un spectacol literar - muzical la realizarea
caruia au participat personalitati cunoscute ale scenei romanesti.

 Stefan Dumitrescu - presedinte
Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Mihai Spirache - presedinte
Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail”

COMUNICAT

Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” in colaborare cu
Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania (A.N.P.R.) si
Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail”
a organizat cu ocazia
Inaltarii Domnului nostru Isus Hristos si a zilei Eroilor Neamului RomanescInaltarea DomnuluiZiua EroilorZiua Eroilor
in data de 11 iunie 2013, la orele 11.00, la sala Cercului Militar National
(intrarea de langa biblioteca) un spectacol dedicat tuturor eroilor neamului romanesc care si-au dat suprema jertfa pe campurile de lupta pentru unitate, integritate si suveranitate.

General Maior (r) prof. univ. dr. Visarion Neagoe
presedinte Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”
Stefan Dumitrescu
presedinte Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Mihai Spirache
presedinte Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail

       La Inaltarea Domnului sarbatorim si Ziua Eroilor. Cu martiri si eroi incepe istoria nationala a neamului romanesc. In timpul numeroaselor razboaie pe care le-am purtat pentru independenta, unitate si integritate nationala au cazut pe campurile de batalie sute de mii de osteni ai armatei noastre. Eroii sunt zestrea de nepretuit lasata de vrednicii nostri inaintasi si avem datoria sacra de a le pretui memoria prin aceasta respectandu-ne pe noi insine.
       Marele carturar Nicolae Iorga spunea: „Neamul devine etern prin Cultul Eroilor” si suntem mandri ca si veteranii de razboi se bucura de o deosebita stima pentru jertfele facute pentru reintregirea unitatii de neam si teritorii intr-o singura tara si sub un singur tricolor. De Ziua Eroilor, sa ne aducem aminte cu sfintenie, pretuire si respect de toti fii poporului nostru, cazuti la datorie, care si-au dat suprema jertfa pentru ca noi sa existam.
       „Eroi au fost, eroi sunt inca
       Si-or fi in neamul romanesc.”
       Slava si glorie eterna tuturor eroilor neamului romanesc.

Stefan Dumitrescu
presedinte A.N.P.R.

COMUNICAT DE PRESA   

    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România, Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii au organizat în data de 9 mai 2013 un simpozion ştiinţific dedicate întreitei sărbători:
    - 136 de ani de la CUCERIREA INDEPENDENŢEI DE STAT A ROMÂNIEI (9 mai 1877);
    - 68 de ani de la Victoria asupra Fascismului (9 mai 1945);
    - 63 de ani de la Declararea ZILEI EUROPEI (9 mai 1950).

    Participanţii au trecut în revistã semnificaţia istoricã a zilei de 9 Mai, momentele cruciale prin care a trecut poporul român nu numai în timpul Războiului de Independenţă ci şi în perioada celor douã Războaie Mondiale, rolul important pe care l-a jucat armata, dar şi o istorie a Zilei Europei, care marchează declaraţia de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economic între Franţa şi Germania. Manifestarea ştiinţifică a avut loc la Sala A.N.P.R. din str. Splaiul Independenţei, nr. 2K, sc. 1, et. 4, sector 3, Bucureşti.

Ştefan Dumitrescu
preşedinte Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România
General av. (r) Iosif Rus
preşedinte Asociaţia Română pt. Propaganda şi Istoria Aeronauticii
Comandor (r) Gheorghe Iancu
preşedinte Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor “Condor”din România

COMUNICAT

Miting Strejnic   Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Asociatia Nationala a Parasutistilor din Romania si Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii impreuna cu 50 de membri, au participat sambata 11 mai 2013, incepand cu ora 10.00, la un miting aviatic la Aeroclubul Teritorial "Gheorghe Banciulescu" Ploiesti - Aerodrom Strejnic.   
Programul de zbor s-a desfasurat pe parcursul a doua ore si a include acrobatie aeriana cu avioane si planoare, zboruri cu aeronave ultrausoare motorizate, balon cu Miting Strejnicaer cald, salturi cu parasuta, demonstratii de aeromodele. De asemenea pe aerodromul Strejnic a fost organizata si o expozitie statica de aeronave.
La eveniment au participat: formatia de inalta acrobatie a Aeroclubului Romaniei "Hawks of Romania", care a evoluat pe avioane Extra 300 L, formatia de avioane Zlin 142 "Vulturii Tricolori", formatia de avioane IAK 52 "Iacarii Acrobati", precum si componenti ai loturilor nationale de planorism si parasutism.

General av. (r) Iosif Rus - presedintele
Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.)
Comandor (r) Gheorghe Iancu - presedintele
Asociatiei Nationale a Parasutistilor din Romania (A.N.P.R.)
Stefan Dumitrescu - presedintele
Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania (A.N.P.R.)

COMUNICAT DE PRESA

    Consiliul director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania cu ocazia intampinarii Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, organizeaza programul social intitulat „LUMINA PENTRU TOTI” ce s-a desfasurat in perioada 
29 - 30.04.2013 la sediul central al A.N.P.R. din Str. Splaiul Independentei
nr. 2K, scara 1, etajul 4, sector 3, Bucuresti.
Pasti    Programul social consta in oferirea catre membrii A.N.P.R. si catre persoanele defavorizate incluse in acest program, pachete continand produse alimentare, vestimentare si incaltaminte.
    Fara indoiala toate aceste daruri nu ar fi fost posibile fara ajutorul sponsorilor nostri generosi, carora le multumim pe aceasta cale:
        S.C. TITAN S.A.
        S.C. ANAPAN S.A.
        S.C. DANONE P.D.P.A. S.R.L.
        S.C. ROSTAR S.A.
        S.C. KANDIA DULCE S.A.

    Doresc sa adresez tuturor membrilor A.N.P.R. din Capitala si din tara, cat si tuturor pensionarilor si varstnicilor din Romania, „PASTE FERICIT”, sanatate, fericire, prosperitate si traditionalul „LA MULTI ANI!” si „HRISTOS A INVIAT!”.

Stefan DUMITRESCU
Presedinte A.N.P.R

COMUNICAT

Program Paste Catena    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România şi lanţul de farmacii CATENA au oferit cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Paştelui membrilor ANPR şi simpatizanţilor acestora cadouri constând în diverse produse farmaceutice, medicamente pentru cei cu vârsta de peste 50 de ani care au diverse probleme de sănătate.
Consiliul Director al ANPR mulţumeşte reprezentanţilor lanţului farmaceutic CATENA şi le urează “PAŞTE FERICIT”.

Programul cultural – artistic realizat de
Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
in colaborare cu Teatrul de Revista „C. Tanase”
cu ocazia sarbatorilor de Florii

   Vineri 26.04.2013         Sambata 27.04.2013     Duminica 28.04.2013

Idolii Femeilor Arca lui Nae si VasileBucurestiul in Re Hazliu

        Idolii Femeilor         Arca lui Nae si Vasile  Bucurestiul in Re Hazliu

Consiliul de conducere al A.N.P.R. multumeste pentru colaborare
conducerii Teatrului de Revista „Constantin Tanase”
pentru spectacolele oferite in mod gratuit pensionarilor nostri.

Basarabia Pământ Românesc
95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
27 martie 1918 - 27 martie 2013

   Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu patria-mamă. Unirea a survenit pe fondul dezmembrării Imperiului Rus, odată cu proclamarea principiului autodeterminării până la despărţirea de imperiul multinaţional în care provincia românească a fost înglobata forţat în 1812.
   Lupta de eliberare naţională a luat amploare în aprilie 1917 odată cu constituirea Partidului Naţional Moldovenesc, sub preşedinţia lui Vasile Stroescu, printre membrii de frunte aflându-se Paul Gore, Vladimir Herţa, Pantelimon Halippa şi Onisifor Ghibu. Partidul avea ca organ de presă ziarul Cuvânt moldovenesc. Actul Unirii Basarabiei
   Cu prilejul Congresului ostaşilor moldoveni de la Chişinău, din 25 septembrie/ 8 octombrie 1917, s-a constituit ca organ legislativ Sfatul Ţării. Au fost aleşi 44 de deputaţi din rândurile soldaţilor, 36 de deputaţi din partea ţăranilor, 58 de deputaţi fiind aleşi de comisiile comunale şi ale ţinuturilor şi de asociaţiile profesionale. Din totalul de 156 deputaţi, 105 erau români, 15 ucraineni, 14 evrei, 7 ruşi, 2 germani, 2 bulgari, 8 găgăuzi, 1 polonez, 1 armean şi 1 grec. Preşedinte al sau a fost ales lon Inculeţ.
   În condiţiile primejdiei reprezentate de pretenţiile Ucrainei de a anexa teritoriul dintre Prut şi Nistru şi folosindu-se de prevederile Declaraţiei drepturilor popoarelor din Rusia, în decembrie 1917 s-a proclamat Republica Democratică Moldovenească.
   Tulburările provocate de bolşevici în condiţiile destrămării unităţilor militare ruse odată cu lovitura de stat bolşevică din 25 octombrie/7 noiembrie 1917, au creat noi agitaţii în Basarabia. Conducătorii Republicii Democratice Moldoveneşti au cerut sprijinul armatei române, care a pătruns, în aceste condiţii, în provincie.      La 13/26 ianuarie 1918, guvernul Rusiei sovietice a întrerupt relaţiile diplomatice cu România iar la 24 ianuarie 1918 Republica Moldovenească şi-a proclamat independenţa.
   La 27 martie 1918, Sfatul Ţării, care cuprindea reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor, a votat în favoarea Unirii Republicii Democratice Moldoveneşti (Basarabiei) cu România, dupa cum urmează: din cei 135 de deputaţi prezenţi, 86 au votat în favoarea Unirii, 3 au votat împotrivă, iar 36 s-au abţinut, 13 deputaţi fiind absenţi. Citirea rezultatului a fost însoţită de aplauze furtunoase şi strigăte entuziaste „Trăiască Unirea cu România!”

   Tratatul de la Paris (1920) a confirmat unirea Basarabiei cu România.

Presedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE 
A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA
  

Vineri 8 Martie 2013, orele 11.30
a fost organizata o masa festiva pentru membrele
Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania
la sediul nostru din
Str.   Splaiul Independenţei, nr. 2K,
scara 1, etaj 4, sector 3, Bucureşti
(zona Piața Națiunile Unite – Calea Victoriei).
 
Vă multumim pentru participare. 
 

Preşedinte A.N.P.R.  
Ştefan DUMITRESCU 

COMUNICAT

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA  
UNIUNEA GENERALĂ A SINDICATELOR DIN ROMÂNIA  
CASA DE AJUTOR RECIPROC „UMANITATEA” BUCUREŞTI
  
vă invită
la spectacolul “ZÂMBETUL MĂRŢIŞORULUI”organizat cu ocazia  
sărbătoririi Zilei Mărţişorului, vineri 1 Martie 2013. Evenimentul va avea loc la  
sala fostului Senat al României din B-dul Regina Elisabeta nr. 45 (Sala UGSR),  
unde vor evolua îndrăgiţi artişti ai scenei româneşti împreună cu Şcoala de Arte  
Bucureşti, vineri, 1 Martie 2013, orele 16.00-19.00.  
Spectacolul este dedicat tuturor doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia
Zilei Mărţişorului (1 Martie 2013)
şi a
Zilei Internaţionale a Femeii (8 Martie 2013).  
Intrarea liberă! 

Preşedinte ANPR
Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT DE PRESA

Cu ocazia dublei aniversări: 163 de ani (1850-2013)
de la naşterea Poetului Naţional, Mihai Eminescu,
şi 154 de ani de la Unirea Principatelor Române la
5-24 Ianuarie (1859-2013),
Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România
a organizat un program cultural intitulat
„GÂNDURI PENTRU POETUL NEPERECHE”
la 15 Ianuarie 2013 în parcul Ateneului Român,
la statuia poetului, orele 10-12.
Au participat membrii
Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din România,
Asociaţiei Naţionale a Patrioţilor Români,
Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii.

Ştefan DUMITRESCU
Preşedinte A.N.P.R.

Parteneri ANPR
Federatia forumul Democrat Solidaritatea Romaneasca
ANCERM
ANPR Condor
ARPIA
Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

 

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR