Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Steagul Romaniei Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania ANPR Steagul Uniunii Europene
Prezentare Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania
Parteneri sociali
Publicitate Asoclic
Sigla Covalact
Orkla Foods - Productie Ardeealul
biscuiti ulker
Agricola Bacau
Fabrica Titan SA
sigla Toneli
sigla Tymbark
sigla Hofigal
Hochland

Rostar
Ana Pan
Danone
Catena
Kandia - Dulce
Banner ANPR

COMUNICATE A.N.P.R. in anul 2017

COMUNICAT PRESA
Felicitare Sarbatori iarna 2018 ANPR

     Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului şi Întâmpinării Anului Nou, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA a derulat Programul Socio-Cultural „COLINDE ŞI DATINI DE CRĂCIUN” în perioada 18-22 decembrie 2017 la Sediul Central al A.N.P.R. din Splaiul Independenţei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, Bucureşti, unde s-au distribuit pachete cu produse agro-alimentare, vestimentaţie, încălţăminte.
     Realizarea acestui program socio-cultural nu ar fi fost posibilă fără sprijinul neprecupeţit al următorilor sponsori:
        
SC TONELI PACKING CENTER SRL;sigla
         SC ORKLA FOODS ROMANIA SRL; sigla
     
Consiliul Director al A.N.P.R., aduce mulţumiri sponsorilor în numele tuturor pensionarilor, vârstnicilor precum şi asistaţilor din centrele de asistenţă socială, a bătrânilor şi copiilor instituţionalizaţi, altor categorii defavorizate beneficiare a pachetelor primite de Crăciun.

ANPR

Aniversarea Zilei Nationale pe 1 decembrie 2017
Aniversarea Zilei Nationale pe 1 decembrie 2017

ANPR
COMUNICAT PRESA


ROMÂNI DE PRETUTINDENI, CETĂŢENI AI CAPITALEI
,

    Ne mai despart câteva zile de 1 Decembrie 2017, ZIUA NATIONALĂ A ROMÂNIEI.
    Acum 99 de ani – la 1 Decembrie 1918 – prin voinţa lui Dumnezeu şi a Marii Adunări Naţionale din 1918, de la Alba Iulia, a fost făurită România Mare, act crucial în destinul tuturor românilor, prefaţat de alte două momente de importanţă istorică, unirea Basarabiei cu România la 27 martie / 9 aprilie 1918 şi cea a Bucovinei de la 15/28 noiembrie 1918. Ziua Marii Uniri 1918

                Onoraţi concetăţeni,
    Constatăm că aniversarea celor 99 de ani de la alcătuirea României Mari între graniţele sale fireşti - de la Nistru până la Tisa, Dunăre şi Marea Neagră - este aproape ignorată de clasa politică românească. Sărbătoarea Naţională a României, 1 Decembrie, a fost şi este extrem de puţin mediatizată în ultimii 28 de ani de zile.
    Cu acest prilej Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România (ANPR, organizaţie caritabilă, socio-culturală, patriotică şi de atitudine civică împreună cu Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România (ANPR-Condor) şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) vă îndeamnă să fiţi mândri că sunteţi martorii unui asemenea moment măreţ şi să vă amintiţi că înaintaşii noştri – zecile de mii de soldaţi anonimi, ţăranii, meseriaşii, muncitorii, intelectualii, preoţii din întreg rotundul românesc şi elita politicienilor de la început de secol - s-au dedicat cu toată priceperea, dăruirea şi puterea de muncă înfăptuirii Statului Naţional Unitar Român, aşezat între graniţele strămoşeşti aşa cum l-au visat dintotdeauna generaţiile care i-au precedat.
    Să găsim cele mai adecvate modalităţi de sărbătorire sinceră, demnă şi amplă a marelui eveniment de la 1 Decembrie 1918.

Preşedinte ANPR
Ştefan Dumitrescu

ANPR

COMUNICAT PRESA

        Cu ocazia „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA” Stefan Dumitrescu presedinte ANPRsărbătorită ca în fiecare an la 1 Octombrie 2017, CONSILIUL DIRECTOR AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA adresează tuturor pensionarilor, persoanelor de vârsta a treia, membrilor, simpatizanţilor şi susţinătorilor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul "LA MULŢI ANI!"
        Preşedinte A.N.P.R.
        Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT

     ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA cu ocazia sărbătoririi la 1 octombrie 2017 a „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA” a organizat programe socio-culturale care s-au derulat în perioada 25.09.2017 - 06.10.2017 la sediul A.N.P.R., între orele 11.00 - 14.00.
     Cu această ocazie s-au distribuit pachete membrilor A.N.P.R. la sediul central din str. Splaiul Independenţei, nr. 2K, sc.1, et. 4, sector 3, Bucureşti.
     Realizarea acestor programe socio-culturale nu ar fi posibila fără aportul material oferit de sponsorii nostri traditionali.
                ORKLA FOODS ROMANIA
                COVALACT SA

     Consiliul Director al A.N.P.R. mulţumeşte sponsorilor noştri generoşi care au răspuns prompt apelului nostru pentru susţinerea şi realizarea programelor socio-culturale.

Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017
Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017Ziua Pensionarilor ANPR 1 octombrie 2017

COMUNICAT

   28 Septembrie 2017 - Miercuri, intre orele 10.00 – 15.00 ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA (ANPR) cu ocazia sarbatoririi la  1 Octombrie 2017 a  „ZILEI INTERNAŢIONALE A VÂRSTEI A TREIA” impreuna cu  Sectia de Oftalmologie a Clinicii SANAMED din str Viitorului, nr.44 a organizat o consultatie oftalmologica gratuita efectuata de doi medici specialisti, la sediul nostru din Splaiul Independentei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3 cu prioritate pentru membrii ANPR.

Consultatie oftalmologica ANPR 1 octombrie 2017Consultatie oftalmologica ANPR 1 octombrie 2017Consultatie oftalmologica ANPR 1 octombrie 2017

ANPR

Serbările Naţionale Ţebea 2017
dedicate împlinirii a 145 de ani de la trecea în nefiinţă
a conducătorului moţilor în Revoluţia de la 1848
din Transilvania, Avram Iancu

      Serbările Naţionale de la Ţebea, închinate memoriei lui Avram Iancu – Craisorul Muntilor, au avut loc duminică 10 septembrie 2017. Avram IancuCeremonialul public s-a desfăşurat în Complexul Istoric din localitatea Ţebea, în comuna Baia de Criş, şi a debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la mormântul Crăişorului şi cu slujba de pomenire a Eroului Naţional Avram Iancu. La ora 11.30 au avut loc discursurile și mesajele autorităților, apoi, prin dreptul Complexului Istoric, a defilat Garda de Onoare.
      Începând cu ora 14.30, a avut loc un spectacol folcloric care a adus pe scena evenimentului reprezentanţi de seamă ai cântecului popular românesc printre care amintim pe: Nicolae Furdui Iancu, Mariana Deac, Sava Negrean Brudașcu,Comemorare Avram Iancu Veta Biriș, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Nicolae Voiculeț, Ciprian Roman și grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia. De asemenea, alături de numele consacrate ale folclorului au evoluat: Ioana Ardelean, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Ovidiu Olari și alții. Aranjamentul muzical a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” dirijată de prof. Gheorghe Cîlțea.
      Organizatorii Serbărilor Naţionale de la Ţebea au fost ca in fiecare an Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara şi Primăria Baia de Criş.

ANPR

COMUNICAT DE PRESA

       Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania si Asociatia Crestina „Sfantul Arhanghel Mihail” a organizat in ziua de miercuri 06 septembrie 2017, orele 13.00, la Sala de Conferinte ANPR din Splaiul Independentei, nr. 2K, sc. 1, etaj 4, sector 3, Bucuresti o Conferinta legata de rememorarea zilelor de:
- 26 - 28 iunie 1940: Notele ultimative ale U.R.S.S. - Cedarea Moldovei dintre Nistru si Prut, a Bucovinei de Nord si a Tinutului Herta;
- 30 august 1940: Dictatul de la Viena - Cedarea partii de Nord-Vest Transilvaniei;
- 07 septembrie 1940: Tratatul de la Craiova - Cedarea Cadrilaterului

Pierderi teritoriale ale Romaniei

     La Conferinta au sustinut alocutiuni asupra acestor teme urmatoarele personalitati ale istoriei si culturii romanesti.
     Dezbaterea a fost urmata de un moment literar-artistic realizat de binecunoscute personalitati ale scenei si artei romanesti.

  Presedinte A.N.P.R.              Presedinte Asociatia Crestina Sf. Arhanghel Mihail
Stefan DUMITRESCU                                       Mihai SPIRACHE

ANPR

COMUNICAT

    Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România şi Asociația Națională a Parașutiștilor din România - Condor a organizat în ziua de 23 august 2017 orele 13.00, la Sala de Conferinte A.N.P.R. din Splaiul Independenţei, nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, o conferinţă legată de rememorarea zilelor de:
    23 august 1939: - 78 DE ANI DE LA SEMNAREA PACTULUI RIBBENTROP - MOLOTOV şi
23 august 1944:
- 73 ANI DE LA ÎNTOARCEREA ARMELOR ÎMPOTRIVA GERMANIEI ŞI CAPITULAREA NECONDIŢIONATĂ ÎN FAŢA U.R.S.S.Pactul Ribentrop Molotov
    La Conferinţă au ţinut alocuţiuni asupra acestor teme personalităţi ale culturii şi literaturii româneşti care au trecut în revistă „Pactul Ribbentrop Molotov. Conţinut. Consecinţe”; „Situaţia de pe front. Contextul geo-militaro-politic în care a fost dată lovitura de stat de la 23 august 1944. Întoarcerea armelor. Capitularea necondiţionată”; „Consecinţele capitulării necondiţionate şi a ocupării României de către armatele U.R.S.S.”
Dezbaterea a fost urmată de un moment literar-artistic realizat de binecunoscute personalităţi ale scenei şi artei româneşti.

    Ştefan DUMITRESCU                        Gheorghe MATEESCU
    Preşedinte A.N.P.R.                      Preşedinte A.N.P.R. CONDOR

23 AUGUST 1944 - O ZI CONTROVERSATĂ
ÎN ISTORIA ROMÂNIEI

    Lovitura de stat de la 23 august 1944 (denumită şi Actul de la 23 august 1944) a fost acţiunea prin care, la data de 23 august 1944, regele Mihai a decis demiterea şi arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul României şi Conducătorul Statului, a dispus încetarea imediată a colaborării României cu Puterile Axei şi începerea tratativelor de armistiţiu şi de colaborare militară cu Uniunea Sovietică.
    Numit de regele Carol al II-lea prin decretul regal din 4 septembrie 1940 ca prim-ministru al României, Antonescu a fost demis după 4 ani de regele Mihai prin decret regal la 23 august 1944 şi arestat. Acest act a pus capăt puciului lui Ion Antonescu de la 6 septembrie 1940 în urma căruia acesta s-a auto-intitulat „Conducător al Statului” şi şi-a atribuit puteri dictatoriale. Regimul Antonescu a instituit un regim de dictatură în România, s-a aliat puterilor Axei într-un război dezastruos pentru România, refuzând să se supună cererii regale din 1944 de semnare imediată a armistiţiului cu Uniunea Sovietică, trecerea ţării şi Armatei române de partea Aliaţilor şi încetarea războiului împotriva acestora.Regele si Maresalul
    În situaţia în care Armata Roşie invadase deja nord-estul României încă din luna martie 1944, deconectarea de puterile Axei şi semnarea imediată a armistiţiului cu Uniunea Sovietică devenise o necesitate urgentă şi vitală. Actul de la 23 august 1944 a fost programat sub auspiciile regale de către o coaliţie formată din partidele democratice interbelice (liberal, ţărănist şi social-democrat şi partidul comunist, aliate în Blocul Naţional Democrat), cu colaborarea unor ofiţeri superiori ai armatei, precum generalii Constantin Sănătescu, Aurel Aldea, Ion Negulescu ş.a.
    În urma loviturii de stat de la 23 august 1944, România a ieşit din alianţa cu Puterile Axei, a declarat încetarea unilateral a războiului împotriva Aliaţilor şi a declarat război Germaniei şi Ungariei. Acordul de Armistiţiu între guvernele Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit şi URSS-ului, pe de o parte şi guvernul României, pe de altă parte, nu a fost însă semnat, la Moscova, decât pe 12 septembrie 1944, astfel că timp de trei săptămâni, România a fost încă socotită ca un inamic de către Aliaţi, deşi prin actul de la 23 august 1944 întorsese déjà armele contra puterilor Axei. În cadrul Acordului de Armistiţiu de la 12 septembrie 1944, au fost stabilite modalităţile politice de guvernare a României precum şi plata de despăgubiri materiale URSS-ului în valoare de 300 milioane de dolari defalcate pe 6 ani, sub formă de bunuri. Alte rezultate ale loviturii de stat de la 23 august 1944 au fost retrocedarea Transilvaniei de Nord României şi definitivarea cedării Cadrilaterului Bulgariei, a Basarabiei şi a Bucovinei de Nord Uniunii Sovietice şi accelerarea înaintării Aliaţilor către graniţele Germaniei, cu aportul armatei române, care a participat la operaţiunile din 1944 contra Germaniei naziste pe teritoriul ţării sale, precum şi la cele de pe teritoriile Ungariei şi Cehoslovaciei până la sfârşitul războiului.

ANPR

COMUNICAT

Mihai Viteazul    Asociatia Naţională a Pensionarilor din România, Asociația Națională a Parașutiștilor din România - Condor şi Asociaţia Creştină „Sfântul Arhanghel Mihail” a organizat în ziua de 9 august 2017, o serie de evenimente omagiale legate de împlinirea a 416 ani de la moartea martirică a marelui Voievod şi Domn MIHAI VITEAZUL ÎNTREGITORUL.
Depunere coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul    Începând cu ora 9.00, la Sfânta Biserică Mihai Vodă, ctitoria vrednicului de pomenire domn, a avut loc slujba de pomenire a celui căzut la data de 9 august 1601 urmată apoi, de la ora 11.00, de depunerea unor coroane de flori la statuia Domnului Mihai Viteazul de la Universitate.
    La ora 13.00, la Sala de Conferinte A.N.P.R. din Splaiul Independenţei nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, a avut loc o masă rotundă cu Actiune 415 ani de la moartea lui Mihai Viteazultema „9 august 1601 - 415 ANI DE LA MOARTEA MARTIRICĂ A DOMNULUI MIHAI VITEAZUL, DOMNUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI, AL ARDEALULUI ŞI A TOATĂ ŢARA MOLDOVEI” unde şi-au expus punctul de vedere numeroase personalităţi cunoscute ale vieţii ştiinţifice şi culturale româneşti, membri ai asociaţiilor noastre, simpatizanţi, care au ţinut alocuţiuni asupra unor teme definitorii privitoare la viaţa şi domnia marelui voievod şi domn.

  Ştefan DUMITRESCU    Gheorghe MATEESCU      Mihai SPIRACHE
  Preşedinte A.N.P.R.    Preşedinte A.N.P.R. Condor  
Preşedinte ACSAM

ANPR

VOIEVODUL MARTIR CONSTANTIN BRÂNCOVEANU 303 de ani de la moartea sa la 15 august 1714

    Plenipotentiarul venetian la Tarigrad, Andrea Memno, a fost de fata in 15 august 1714, la scena executiei lui Constantin Brancoveanu Voda si a membrilor familiei sale ucisi din porunca sultanului Ahmed. In scrisoarea sa catre dogele Venetiei, plenipotentiarul sau raporteaza astfel:
Martirul Constantin BrancoveanuDuminica 15 august 1714 de dimineata, s-a taiat capul batranului principe al Vlahiei, tuturor fiilor lui si unui boier care-i era vistier. Iata cum s-a facut:
Inca de dimineata Sultanul Ahmed se puse intr-un caic imparatesc si veni la seraiul zis foisorul Jalikiacs pe canalul Marii Negre, in fata careia era o mica piata, unde au adus pe Brancoveanu Voievod, pe cei patru baieti ai lui si pe vistierul Vacarescu, i-au pus in genunchi unul langa altul la oarecare departare, un gade le-a scos caciulile din cap si Sultanul i-a mustrat facandu-i haini. Apoi le detera voie a face o scurta rugaciune.
Inainte de a se ridica securea asupra capului lor fura intrebati daca voiesc sa se faca turci si atunci vor fi iertati. Glasul cel inabusit de credinta al batranului Brancoveanu rasuna si zise inspaimantat de aceasta insulta:
"Fiii mei! Iata, toate avutiile si tot ce am avut am pierdut; sa nu ne pierdem insa si sufletele! Stati tare si barbateste, dragii mei, si nu bagati seama de moarte. Priviti la Hristos Mantuitorul nostru cate a rabdat pentru noi si cu ce moarte de ocara a murit; credeti tare intru aceasta si nu va miscati nici va clatiti din credinta cea pravoslavnica pentru viata si lumea aceasta."
La aceste cuvinte Ahmed se facu ca un leu turbat si porunci sa li se taie capetele. Gadele infiorator, ridica securea si capul marelui vistier Enache Vacarescu se rostogoli pe pamant. Moartea martirului Constantin Brancoveanu 15 august 1714Apoi se incepu cu uciderea copiilor. Cand gadele ridica securea la capul feciorului celui mai tanar al domnului, Beizadea Mateias, numai de 16 ani, acesta se ingrozi de spaima; sarmanul copilas, vazand atata sange de la fratii lui si de la Vacarescu, se ruga de Sultan sa-l ierte, fagaduindu-i ca se va face turc. Insa parintele sau, Domnul, al carui cap cazu in urma, infrunta pe fiul sau si zise: "Mai bine sa mori in legea crestineasca, decat sa te faci pagan, lepadandu-te de Iisus Hristos pentru a trai cativa ani mai mult pe pamant!
Copilasul asculta si ridicand capul, cu glas ingeresc zise gadelui: "Vreau sa mor crestin. Loveste!"
In urma ucise si pe Brancoveanu.
O Doamne! O Doamne! Pana-mi tremura cand va scriu Excelenta. Ceea ce am vazut ... Ma intreb: putut-a fi de fata cineva sa nu fi plans, vazand capul nevinovatului Mateias tanar tinerel, rostogolindu-se pe jos, langa capul parintelui sau care se apropiase de-al copilului ... parea a-l imbratisa...

    Gadele stropit de sangele crestinesc, face un salut Sultanului Ahmed si se retrage. Sultanul insotit de plenipotentiarii Germaniei, Rusiei, Angliei se ridica sa plece. Vazandu-ma cu ochii inlacrimati spuse Sultanul ca regreta acum ceea ce a savarsit...

ANPR

PE AICI NU SE TRECE
06 AUGUST 1917 - 06 AUGUST 2017

      Duminică, 6 august 2017, la 100 de ani de la începutul celei mai importante operaţiuni militare a Armatei Române din Primul Război Mondial care a avut loc la Mărăşeşti, membrii Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (ANPR) au participat la evenimentele organizate la Mausoleul de la Mărăşeşti, prezentându-şi prinosul de recunoştinţă faţă de eroii care au căzut pe front în vara anului 1917.
    Programul oficial al manifestărilor de duminică 6 august anunţat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a fost următorul:
- La Focşani, începând cu ora 10.00, în Piaţa Unirii, a avut loc expoziţia de tehnică militară organizată deMausoleul de la Marasesti 2017 Garnizoana Focşani apoi începând cu ora 11.00 la Mausoleul Eroilor din Focşani are loc un ceremonial militar şi religios.
 - La Mărăşeşti, începând cu ora 18.00 la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti au avut loc ceremoniale militare şi religioase, depuneri de coroane de flori, un miting aerian şi la final retragerea cu torţe.


ANPR


ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE
20 IULIE 2017
, ora 10.00

      Ziua Aviatiei Romane sarbatorita de ANPR 20 iulie 2017Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost sărbătorită de membrii Asociației Naționale a Pensionarilor din România, Asociației Naționale a Parasutiștilor din România „Condor” și ai Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA), ca în fiecare an la 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.
În cadrul ceremoniei, care s-a desfășurat la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, a fost oficiată o slujbă religioasă în memoria eroilor aviatori și au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților prezente la ceremonie.
Ziua Aviatiei Romane sarbatorita de ANPR 20 iulie 2017Ziua Aviatiei Romane sarbatorita de ANPR 20 iulie 2017Ziua Aviatiei Romane sarbatorita de ANPR 20 iulie 2017
Aeronave de mai multe tipuri din dotarea Forțelor Aeriene Române au survolat în cursul ceremoniei Capitala cu acest prilej. Primele care și-au făcut apariția pe cer au fost avioanele F-16, urmate de IAR 99 Șoim, MIG 21 Lancer și C-27J Spartan. De asemenea bucureștenii prezenți au putut vedea elicopterele MI-17, EC-135, IAR-330 și SA-365 DAUPHIN.
Spectacolul aerian s-a încheiat printr-un moment aparte când o echipă de acrobației aeriană cu trei avioane IAK 52 a desenat pe cerul senin steagul tricolor.

ANPR

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA
partener ROMEXPO vă invită în perioada
25-27 mai 2017 (joi-duminică): orele 10.00-20.00
28 mai 2017: orele 10.00-18.00
la
Senior Expo – Târg dedicat seniorilor
ANPR partener la Senior Expo 2017 – Târg dedicat seniorilor
„Vârsta nu înseamnă cât de bătrân ești, ci cât de bătrân te simți.” Gabriel Garcia Marquez

Senior Expo – patru zile pline de optimism dedicate seniorilor!

     Romexpo organizează între 25 și 28 mai 2017 cea de-a doua ediție a târgului dedicat seniorilor și tuturor celor care doresc să ofere un zâmbet și un moment de relaxare părinților și bunicilor!
Senior Expo este locul în care își dau întâlnire clinicile și companiile care oferă servicii medicale pentru cei trecuți de prima tinerețe, producători de echipamente și mobiler medical, agențiile de turism și centrele balneoclimaterice care și-au îndreptat atenția spre seniorii dornici de vacanțe extravagante sau de odihnă, diferite bănci și companii de asigurări, dar și producători și exportatori de produse de îngrijire.
Senior Expo își propune să promoveze activitățile sportive și de relaxare pentru persoanele de vârsta a III-a, să le ofere posibilitatea de a socializa într-un cadru organizat și de a primi sfaturi de la specialiști din domeniile lor de interes.
Cea de-a doua ediție a Senior Expo promite atât vizitatorilor, cât și expozanților, o experiență inedită, prin explorarea multiplelor modalități de relaxare și de petrecere a timpului liber pentru cei trecuți de prima tinerețe, dar și prin aducerea laolaltă a specialiștilor din domeniul medical care îi pot ajuta să se bucure de fiecare moment fără griji.

ANPR

COMUNICAT

   ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
invita pe toti membrii sai in ziua de vineri 10 martie 2017, orele 16.00,
la sala Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” din str. Schitu Magureanu, nr. 4, sector 5 (la Podul Izvor vis-a-vis de Teatrul Bulandra)
sa participe la un CONCERT DE MUZICA POPULARA sustinut de tinerii solisti ai Scolii Populare de Arta Bucuresti - clasa prof. Ana Piuaru
cu ocazia zilei de 1 Martie - Ziua Martisorului si a zilei de 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii.
   In deschiderea spectacolului vor sustine un recital indragitii instrumentisti si solisti vocali ai Ansamblului Folcloric profesionist „Cununa Carpatilor”.
                                       INTRAREA LIBERA

Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014
Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014Spectacol Tinerimea Romana 14 mai 2014

ANPR

COMUNICAT A.N.P.R.

GHIOCEI 1 MARTIE   Zilele de 1 Martie 2017 şi 8 Martie 2017 sunt un prilej fericit pentru CONSILIUL DIRECTOR NAŢIONAL AL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA pentru a adresa tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Capitală şi din ţară, cât şi membrelor, simpatizantelor şi susţinătoarelor A.N.P.R. un gând curat, urări de sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor, împreună cu tradiţionalul: „LA MULTI ANI” !

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

COMUNICAT A.N.P.R.

   Cu ocazia împlinirii la 15 ianuarie 2017, a 167 de ani de la nașterea poetului nepereche al neamului românesc, Mihai Eminescu, (n. 15 ianuarie 1850) și a 158 de ani (24 ianuarie 1859 - 24 ianuarie 2017) de la Unirea Principatelor Române la Sala de Ședințe din sediul Asociației Naționale a Pensionarilor din România din Splaiul Independenței nr. 2K, scara 1, etaj 4, sector 3, București s-au ținut discursuri de evocare a operei marelui poet precum și despre momentul istoric extraordinar prin care România devenea stat național.Spectacol 24 ianuarie 2014
   Au ținut ample alocuțiuni: prof. univ. Gheorghe Țiclete, prof. univ. dr. Elis Râpeanu, poeta Elena Anghel, ing. Mihai Spirache, lt. (r) Ștefan Dumitrescu precum și alți oameni de cultură și artă, personalități ale vieții publice românești, membri ai asociației noastre și ai asociațiilor și fundațiilor colaboratoare.

Preşedinte A.N.P.R.
Ştefan DUMITRESCU

ANPR

     Cu ocazia aniversarii a 167 de ani (1850-2017) de la nasterea Poetului National, Mihai Eminescu, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania a organizat un program cultural intitulat „GANDURI PENTRU POETUL NEPERECHE” la 15 Ianuarie 2017 in parcul Ateneului Roman, la statuia poetului, orele 10-12.Eminescu 15 ianuarie
     Au participat ca parteneri, şi ca prieteni: Asociatia Nationala a Parasutistilor „Condor” din Romania, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, Asociatia Nationala a Patriotilor Romani care au depus coroane de flori la statuia poetului nepereche, regele neincoronat al poeziei romanesti, Mihai Eminescu, din parcul Ateneului Roman.

Stefan DUMITRESCU
Presedinte A.N.P.R

ANPR

COMUNICAT 15 ianuarie 2017

     In fiecare an la 15 ianuarie, in plin anotimp de iarna, poetul Mihai Eminescu renaste in sufletul romanilor de pretutindeni.
     Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania (ANPR), organizatie filantropica, cultural si de atitudine civica care lupta pentru drepturile fundamentale ale pensionarilor, varstnicilor si ale tuturor categoriilor defavorizate, important segment al societatii civile romanesti, sarbatoreste azi, 15 ianuarie 2017, 167 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu (1850-2017). Cu acest prilej am adunat in inimi si in minti 167 de garoafe impreuna cu sufletele noastre si cu focul solar ce salasluieste in noi sa i le inchinam lui care lumineaza in pulbere de stele inaltarea poporului romanMihai Eminescu 15 ianuarie 2017.
     Sub semnul Luceafarului, in lumina razelor sale nepieritoare, Romania si poporul roman, traitor pe aceste meleaguri, intampina anul 2017 cu noi sperante de mai bine.
     Eminescu – acest ganditor genial – acest domnitor al limbii romane, care si-a facut din cuvant locul existentei sale si s-a preschimbat in cuvant ca sa poata supravietui si dainui in fiecare dintre noi si din generatiile viitoare, cat va exista Romania, va lasa o dara sonora de foc pe traictoria cosmica, dand o lectie de constructie umanitatii.
     Sarbatorim azi 167 de ani de la nasterea poetului iar poporul roman peste doua milenii de la crestinare si de la intrarea sa in randul popoarelor civilizate din Europa.
     Limba romana este semnul sfant al botezului nostrum ca neam crestin orthodox, iar acest semn, graiul neamului nu piere, el va exista cat si neamul romanesc.
     Mihai Eminescu a marcat destinul limbii romane prin toata activitate sa de poet si prozator romantic de talie europeana si universal, dar si prin activitatea de om politic si publicist. El a facut o sinteza a eforturilor inaintasilor in domeniul limbii si literaturii artistice romanesti, opera pe care ancorand-o in prezentul sau, a proiectat-o peste generatii.
     In domeniul cultural Eminescu se inscrie intr-o bogata traditie incepand cu folclorul romanesc pe care il considera „un izvor pururi reintineritor” pentru literatura culta.
     Miracolul eminescian in dobandirea unei limbi literare proaspete si noi in acelasi timp, consta in faptul ca: „I-a fost de ajuns sa se aseze in curentul limbii si sa-si inalte panzele in directia in care sulfa duhul ei” afirma Tudor Vianu.
     Opera eminesciana este strabatuta de o stare de spirit specific romaneasca, exprimata prin acel inefabil „dor nemarginit” existent si in folclorul nostrum si care intruneste atat bucurie, tristete si durere, placer cat si speranta. Aceste calitati sufletesti sunt menite sa sustina si sa stimuleze capacitatea uimitoare de intelepciune si rabdare cu ajutorul carora romanul a supravietuit de-a lungul istoriei sale involburate.Eminescu 15 ianuarie 2016
     Dorul ce strabate opera eminesciana unificand-o pe dinauntru, atinge apogeul in poezia „Doina” scrisa in 1883 ultimul sau mesaj literar si politic. Poezia a fost citita de Eminescu la Junimea din Iasi cu doar doua saptamani inainte de imbolnavirea grava ce i-a cauzat, dupa cinci ani de suferinta, moartea, nu insa si pierirea.
     Deviza lui Eminescu devenita memorabila in toata activitatea sa, asa cum marturisea Ioan Slavici, era „Cultura este puterea popoarelor” iar articolul scris impreuna cu alti colegi de redactie intitulat „Misiunea noastra ca stat” dovedeste dragostea de tara si incredera in viitorul ei.
     Sa facem si noi un legamant azi cand 167 de ani de la nasterea poetului national ca vom urma neabatut programul publicat de Eminescu in ziarul Timpul din 17 decembrie 1881.
     Chestiunea de capetenie pentru istoria si continuitatea de dezvoltare a acestei tari este ca „elemental romanesc sa ramana cel dominant”, ca el sa dea tiparul acestei forme de stat – republica – si limba lui, inclinarile lui oneste si generoase, bunul simt cu un cuvant, geniul lui sa ramana si pe viitor norma de dezvoltare a tarii.

Stefan Dumitrescu - Presedinte ANPR

Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

 

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR