Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR
Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR

CAMPANIA 2016 - REDIRECTIONEAZA 2%
DIN IMPOZITUL PE VENIT CATRE
ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA

       Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

       Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2015, sa sprijiniti activitatea ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2016, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

       PASUL 1: 
   a) pentru VENITURI DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI Formularul 230 ANAF si completati cu datele Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania de mai jos;

   b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: DESCARCATI DE AICIFORMULARUL 200 ANAF si completati cu datele Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romaniade mai jos;

       ANUL la care se face referire in formular este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale.

       Denumire entitate nonprofit:
       ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA

       Cod de identificare fiscala: 13666036

       Cont bancar (IBAN): RO12CECEB50343RON0650220

       PASUL 2: completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.

       ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

       a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

       b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".  

       !!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..." 

       PASUL 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

       ALTE INFORMATII UTILE: In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

       Fondurile pe care dumneavoastra le directionati vor fi folosite pentru finantarea unor proiecte destinate pensionarilor si persoanelor defavorizate. Pentru mai multe detalii privind proiectele ASOCIATIEI NATIONALE A PENSIONARILOR DIN ROMANIA, accesati SECTIUNEA PROGRAME SOCIALE SI EVENIMENTE VIDEO din site-ul nostru www.anpr.org.ro.

Date de contact:

ASOCIATIA NATIONALA A PENSIONARILOR DIN ROMANIA
Splaiul Independentei nr. 2K, scara 1, etajul 4
Sectorul 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.96.13
E-mail: office@anpr.org.ro


VA MULTUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT !

 

 

Linkuri utile

CNPAS
Casa Nationala de Pensii
si Alte Drepturi de
Asigurari Sociale

CNAS
Casa Nationala de
Asigurari de Sanatate

ANAF
Agentia Nationala de Administratie Fiscala

Presedintia Romaniei
Presedintia Romaniei

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

Publicitate Asoclic
Agricola Bacau
Hochland
Fabrica Titan SA
Kandia - DulceCatena
Ana Pan
Rostar
Danone

Copyright@2012 - Pensionari Pensie Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR